Ief Stuyvaert
Leestip van Ief Stuyvaert
Have a book, have a drink, have a nice day.

Monsterlijk goed

21 februari 2021

Wat is een goed boek?
Het is een vraag met vele mogelijke antwoorden.

Dit is er één van:
Een goed boek is een boek waarvan je blij bent dat het zijn geheimen heeft prijsgegeven, aan joù, de bevoorrechte lezer.

Je maakt nu deel uit van het selecte gezelschap dat maar naar de prachtige cover hoeft te kijken om te weten wat er achter schuilgaat, voor wie de laatste zin de beloning is van alle voorgaande, dat welkom was (en altijd zal blijven) in het tijdelijke, maar o zo unieke universum van dit specifieke boek.

Maar...

In plaats van die exclusiviteit te koesteren als een heimelijk lidmaatschap van een verborgen verbond, maakt ze iets in je wakker: een nauwelijks te onderdrukken enthousiasme om het uit te schreeuwen. Een dwingende drang om te delen.

Je kunt niet anders dan anderen aanzetten om lotgenoot te worden van het mooie dat je overkwam. Je wordt missionaris van de esthetica, promotor van de poëtica, je gooit de deuren open en nodigt iedereen naar binnen.
Om vervolgens in stilzwijgen te vervallen. Want hoe minder je op voorhand over de bestemming weet, hoe indrukwekkender de reis wordt.

Monster
van Roderik Six is een geweldig boek.

Ief Stuyvaert
Leestip van Ief Stuyvaert
Have a book, have a drink, have a nice day.

Titel:
Monster
Auteur:
Roderik Six
# pagina's:
126 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044626032
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Rouwproces, Liefde, Dood
Sfeer:
Donker,
Intens

Gerelateerde leestips