Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Necrologieën op bestelling

23 juni 2022

Viktor is een schrijver van korte verhalen en woont samen met een pinguïn in een appartement in Kiev. Op een dag krijgt Viktor het aanbod om voor de krant necrologieën van bekende, nog levende personen te schrijven. Hij mag zelf zijn onderwerpen uitzoeken, of ze worden hem door de redactie aangeboden. Het werk verdient goed, en Viktor lijkt met het genre eindelijk zijn stem gevonden te hebben. Maar steeds vaker blijken na het schrijven van de necrologieën de beschreven personen te overlijden en het begint Viktor te dagen dat hij met zijn werk een dodelijk radertje is in een corrupt machtsspel.

Picknick op het ijs verscheen oorspronkelijk in 1996 – enkele jaren na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. De Oekraïense schrijver Andrej Koerkov schetst met deze licht absurdistische roman een portret van de kafkaiaanse overlevingsstrijd in een door maffiosi verscheurde post-Sovjetstaat.

Synopsis

Een mislukte schrijver in een Oekrai͏̈ens stadje raakt als necrologieënschrijver voor een krant betrokken bij vreemde praktijken van de Russische maffia.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Picknick op het ijs
Titel:
Picknick op het ijs
Auteur:
Andrej Koerkov
# pagina's:
237 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044651720
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Kiev, Maatschappijkritiek ; Rusland

Gerelateerde leestips