Aline Van Hulle
Leestip van Aline Van Hulle
Het leven is te kort om niet te lezen.

Griezelig Relevant

9 maart 2020

Soms kies je een boek gewoon voor de titel - of erger, de cover. Ik koos ervoor om Station Eleven te lezen gewoon omdat de cover me aansprak. Een hert voor appartementsgebouwen? Waarom? Vooraf iets opzoeken over het boek, zoals recensies of de korte inhoud, doe ik nooit. Dat neemt de magie een beetje weg, vind ik.

Dat het boek zo relevant bleek te zijn was dus toeval. Het boek vertelt het verhaal over hoe de maatschappij over de hele wereld instort door een enorm besmettelijk virus. Interessanter: het vertelt het verhaal over hoe heel specifieke personages daarmee omgaan. Ik wil niet te veel verklappen, maar Emily St. John Mandel neemt je mee op een reis die je niet wil maar wel moet maken. Met het Coronavirus momenteel als hoofdpersonage in elk nieuwsbericht is dit boek plots griezelig relevant.

Dit boek is sowieso een aanrader voor wie geïnteresseerd is in apocalyptisch getinte verhalen, maar momenteel is het misschien een aanrader voor iedereen.

Synopsis

In de nabije toekomst breekt er een desastreuze epidemie uit: wie de Georgische Griep oploopt bezwijkt daaraan binnen 48 uur zonder enige kans op genezing.

Aline Van Hulle
Leestip van Aline Van Hulle
Het leven is te kort om niet te lezen.

Station eleven
Titel:
Station eleven
Auteur:
Emily St.John Mandel
# pagina's:
339 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Picador
ISBN:
9781447268970
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Apocalyps

Gerelateerde leestips