Amandine Locy
Leestip van Amandine Locy
A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one.

The Hate U Give

19 februari 2020

Korte inhoud:

Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs. (gekopieerd van Bol.com)

Mijn mening:

Dit boek nam me mee naar een wereld waar ik zelf nog bijna niks vanaf wist. Want men ziet wel vaak beelden van vecht- of schietpartijen in zwarte buurten, maar veel van ons weten niet hoe het is voor de mensen om er echt te leven. Men weet ook al helemaal niet hoe het is om dan een dierbare te verliezen in een situatie als deze. In het boek merk je ook echt dat hun wereld zoveel verschilt, maar toch ook doodnormaal is. De manier hoe het verhaal verteld wordt vind ik zelf helemaal geweldig, van de warme gevoelens van Starr en haar familie samen tot de angst die Starr voelde tijdens de dood van Khalil. Wat ook echt heel interessant is doorheen het boek is dat Starr altijd tussen de wereld van haar thuis en tussen haar wereld op school gevangen zit. En hoe meer naar het einde toe, hoe meer ze zichzelf durft in beide werelden. Dit maakt het verhaal als een persoon die een groei doormaakt.

Kort samengevat, het verhaal laat je denken over de wereld waar we vandaag in leven op een manier die voor iedereen te begrijpen is. Een echte aanrader!

Synopsis

Starr Carter (16, ik-figuur) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood.

Amandine Locy
Leestip van Amandine Locy
A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one.

The hate u give
Titel:
The hate u give
Auteur:
Angie Thomas
# pagina's:
383 p.
Uitgeverij:
Moon young adult
ISBN:
9789048848607
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Racisme

Gerelateerde leestips