Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Het leven in een zwaarbewaakte vrouwengevangenis

14 april 2020

De 29-jarige Romy Hall is veroordeeld tot tweemaal levenslang plus zes jaar. Ze slijt haar dagen in een maximaal beveiligde vrouwengevangenis in Noord-Californië. Hier leeft ze afgesneden van de buitenwereld: het San Francisco van haar jeugd en de stripclub Club Mars waar ze ooit danste voor de kost. Ook mist ze haar zevenjarige zoontje Jackson, nu toegewezen aan Romy’s moeder.

In The Mars Room (Club Mars in het Nederlands) vertelt Rachel Kushner via verschillende perspectieven het verhaal van mensen die we weinig terugzien in de literatuur. We horen de stem van de onderste laag van onze samenleving.

Met The Mars Room toont Kushner ons de mens achter de veroordeelde. Dit is het verhaal van mensen die geen kansen kregen in het leven. Veel van hen groeiden op in armoede. Ze kwamen in aanraking met drugs, drank, sekswerk of gaan gebukt onder zware trauma’s: het leven was hen niet altijd goed gezind. Net als het Amerikaanse rechtssysteem. Rachel Kushner geeft de lezer in deze aangrijpende roman een kijkje achter de tralies van een zwaarbewaakte vrouwengevangenis.

Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be.

Synopsis

Met een veroordeling tot twee maal levenslang plus zes jaar, strekt het leven van de 29-jarige Romy Hall voor zich uit in een lange, onverbiddelijk rechte lijn. Buiten in het San Francisco van haar jeugd, groeit haar zevenjarige zoontje Jackson op. Het leven in de gevangenis, is weinig meer dan overleven. Maar zelfs als je levenslang hebt, is het leven niet gedaan tot het voorbij is.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

The Mars Room
Titel:
The Mars Room
Auteur:
Rachel Kushner
# pagina's:
340 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Vintage
ISBN:
9780099589969
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Marginaliteit

Gerelateerde leestips