Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

mooi, inzichtrijk verhaal over hoe families van soldaten (over)leven

9 maart 2020

Ik las dit boek in het Engels, als luisterboek. Allereerst over de voorlezer: Fenella Woolgar spreekt in, maar acteert ook op TV of toneel en dat merk je. Haar voorleeskwaliteiten zijn enorm. Ze brengt moeiteloos mannen-, vrouwen- en kinderstemmen over. Ze schakelt tussen emoties alsof het niets is. Ook verschillende accenten kan ze moeiteloos aan. Je beleeft het verhaal dus zeer goed mee op die manier. Een extra aanrader van het formaat 'luisterboek'!


The Soldier's Wife beschrijft het leven van een Engels gezin waarvan de man, Dan, in het leger dient en regelmatig voor lange tijd op missie moet naar oorlogsgebieden. Dit is voor hem niet evident, maar ook voor zijn vrouw en kinderen is dit geen sinecure. Dan's vrouw, Alexa, moet telkens verhuizen met haar drie dochters als het leger en de carrière van haar man dat vereisen. We leren haar angst en onzekerheid kennen, maar ook haar groeiende frustratie om als hedendaagse vrouw geen eigen leven te kunnen opbouwen. Delen van het verhaal zien we ook vanuit de ogen van de oudste dochter, Isabel, die op kostschool zit om haar zo toch enige stabiliteit te geven. Ook zij is niet echt gelukkig met de situatie...

Het boek belicht vele aspecten van dit veeleisende bestaan. Verschillende persoonlijkheden 'soldaat' en 'partner' gaan op verschillende manieren om met deze situatie. Het boek verveelt nooit en je leeft helemaal mee met de personages.

Ik las eerder al Second Honeymoon van deze schrijfster en ook dat bracht mooi de vele facetten van emoties in kaart in een mooi verhaal.

Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

The Soldier's wife
Titel:
The Soldier's wife
Auteur:
Joanna Trollope
# pagina's:
5 cd's
Uitgeverij:
Random House Audiobooks
ISBN:
9781846573279
Materiaal:
Luisterboek
Onderwerp:
Oorlogstrauma's
Sfeer:
Gevoelig,
Warm

Gerelateerde leestips