Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

X

4 augustus 2020

' "Ze is achttien. Ze is daar met een man. Jörgen, ze is geen kind meer"

"Begin niet weer over die wipkip. Ik sla je als je over die wipkip begint."

Hij houdt zijn hoofd vast. Hij heeft meer herinneringen dan goed voor hem is. Ze lopen door elkaar, zijn herinneringen. Zijn gedachten verwarren hem.' (p320)

Tirza is een boek dat je moét lezen. Een boek waar je niet té veel woorden over mag lossen. Een boek waar je niets van mag weten. Een boek dat je gewoon moét lezen tot de laatste bladzijde. Ook al is het niet altijd gemakkelijk vol te houden, vol te houden om in het hoofd van Jörgen Hofmeester te huizen. Maar weet, op het einde word je echt beloond, beloond met een klap in je gezicht, een klap die alle moeite de moeite waard maakt, een klap in je gezicht die alles vreselijk helder maakt.

'Met het meesterlijke 'Tirza' treedt Arnon Grunberg in de voetsporen van de grote Russische schrijvers. Zijn radicale zoektocht naar de zin van het leven resulteert in een klassieke maar ook schrijnende roman die scheert langs het existentialisme, de grote relatiedrama's en de horror van de X' (juryrapport Gouden Uil)

Synopsis

Op de avond van het eindexamenfeestje van zijn lievelingsdochter Tirza verliest de wat saaie Jörgen Hofmeester definitief de controle over zijn leven.

Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

Tirza
Titel:
Tirza
Auteur:
Arnon Grunberg
# pagina's:
430 p.
Uitgeverij:
Nijgh & Van Ditmar
ISBN:
9789038808529
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vader-dochterrelatie
Sfeer:
Intens

Gerelateerde leestips