Guy Doms

Nu mijn actieve loopbaan verleden tijd is, geniet ik volop van elke afzonderlijke dag. Ik lees kilometers, recenseer, schrijf. Met heel veel plezier en interesse begeleid ik leesclubs, live en online.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Boeken lezen doe ik sinds mijn zevende. Mijn vader gaf me toen een boek cadeau (voor mijn verjaardag) met de opdracht: “Je moet niet alleen sporten, je gaat ook elke dag lezen.” Meer dan een halve eeuw en ik weet niet hoeveel boeken later, heeft het leesvirus me nog steeds flink te pakken, en hoe... Hoe een uit de hand gelopen hobby naadloos overgaat in een passie. Op vrijwillige basis recenseer ik verschillende genres, ook leid en begeleid ik online en live leesclubs.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Ergens in een warm en zonnig oord een hele dag ongestoord lezen; bij voorkeur onder een hoge palmboom.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Welke auteurs? Ik begin er niet aan, het zouden er te veel zijn, vrees ik. In ieder geval auteurs met verschillende nationaliteiten; zowel romanciers, non-fictie schrijvers als thrillerauteurs. Ik nodig tegelijk hun belangrijkste hoofdpersonages uit. Het wordt één groot boekenfeest met eten en drinken. Samen toasten we op het leven.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Als ik een boek wil herlezen - het gebeurt me wel vaker - dan neem ik er gewoon de tijd voor. Zo heb ik bijvoorbeeld 'De ontdekking van de hemel' van Mulisch en Tonio (A.F.Th. van der Heijden) herlezen.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Ik deel graag mijn 'goesting voor lezen' met andere lezers. Zo ben ik o.a. erg actief op de lezerscommunity Hebban in Nederland.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Boeken cadeau geven doe ik niet. Veel liever geef ik tips, nadien gevolgd door een boekenbon. Zo koopt de 'gelukkige' wellicht een boek met 'volle goesting'.

Hoe kies je je volgende boek?

Ik kijk online naar de te verschijnen boeken en maak dan een eerste keuze. Ook lees ik veel recensies en bezoek boekenwinkels.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Romans, literatuur, spanning.

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://www.hebban.nl/!/Guy%20Doms

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Guy Doms

Guy Doms

Een uit de hand gelopen hobby gaat naadloos over in passie. Op vrijwillige basis recenseer ik verschillende genres; ook leid en begeleid ik online en live leesclubs.

15 x Thrillers 1 x Dikke boeken 1 x Dunne boeken 30 x Leestips gedeeld 5 x Recente boeken 5 per 6 maanden 1 x Historische verhalen 1 x Detectives 30 x Romans 1 x Non-Fictie

Enkele leestips van Guy

Ontdek enkele leestips van Guy