Mélanie S.
Leestip van Mélanie S.
So many books, so little time (Frank Zappa)

Voor stresskonijnen en overprikkelde breinen

1 februari 2024

Séverine Van De Voorde, doctor in de psychologie, schreef een zeer compleet en toegankelijk boek over stress en veerkracht. Het is een handig boek vol concrete tips en een aanrader voor wie het te druk heeft of te veel stress ervaart in deze hectische wereld vol prikkels.

Het eerste, bijzonder interessante deel gaat over stress en ons stresssysteem. Wat is positieve stress en negatieve stress? Wat is de impact van stress op ons brein en op ons lichaam? Hoe herken je het?

Het tweede deel biedt een helder, bruikbaar overzicht van verschillende complementaire manieren om meer energie en rust te vinden. De auteur reikt sleutels aan om je stressniveau regelmatig te doen zakken. De grootste focus ligt op lichamelijk stressbeheer en energiebeheer. Deze liggen aan de basis om voldoende energie te hebben en helder te kunnen blijven nadenken, zonder meegesleurd te worden door emoties.

Het belang van een positieve mindset, emotionele flexibiliteit, communicatie, waarden en verbondenheid komt ook aan bod.

Synopsis

Studieboek hoe je preventief stress kunt omzetten in veerkracht en je leven weer in balans krijgt.

Mélanie S.
Leestip van Mélanie S.
So many books, so little time (Frank Zappa)

Van stress naar veerkracht : vind je weg in de mentale jungle
Titel:
Van stress naar veerkracht : vind je weg in de mentale jungle
Auteur:
Sevérine Van de Voorde
# pagina's:
255 p. : ill.
Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN:
9789463933544
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Levenskunst, Stress, Hersenen