Leestip van Aäron De Wilde

Il bimbo d'oro, het verhaal achter de renner

19 februari 2020

Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade, bier en … koers! Wielerminnend België volgde in de jaren 90 dan ook met argusogen de ontwikkeling van het nieuwste wielertalent Frank Vandenbroucke.

In het boek “VDB: de biografie” schets Stijn Vanderhaeghe op magistrale wijze de levensloop van deze Golden Boy. De lezer maakt zowel kennis met het roemrijke leven van VDB, als met zijn donkere demonen die steeds vaker de bovenhand namen.

Op meeslepende wijze maken we kennis met een cafékind uit Ploegsteert dat uit zal groeien tot ’s lands meest besproken coureur van de laatste kwarteeuw. Het boek laat je de gloriemomenten van VDB, zoals de overwinning van Luik-Bastenaken-Luik in 1999, herbeleven maar schetst ook een duidelijk beeld van de mens achter de renner. Frank Vandenbroucke betaalde uiteindelijk de tol van zijn succes, maar zowel op als naast de fiets heeft VDB een reputatie opgebouwd waar vandaag nog over gesproken wordt.

VDB: de biografie is een hartverscheurend, met momenten ontroerend boek dat zeker in de smaak zal vallen bij iedere wielerliefhebber.

Leestip van Aäron De Wilde

VDB : de biografie
Titel:
VDB : de biografie
Auteur:
Stijn Vanderhaeghe
# pagina's:
302 p. : ill.
Uitgeverij:
Kannibaal
ISBN:
9789492677372
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips