Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Schetsen in het leven

30 maart 2020

De veelbekroonde schrijfster Jhumpa Lahiri is geboren in Londen en groeide op in Amerika. Sinds 2011 woont ze in Rome en schrijft ze haar boeken in het Italiaans.

In Waar ik nu ben neemt Lahiri ons via korte, haast terloopse schetsen mee in het leven van een alleenstaande veertigjarige vrouw. Elk hoofdstuk is gewijd aan een alledaags moment in de loop van het jaar: aan de kassa, in het hotel, in de zon, in augustus …

Lahiri laat de vrouw kleine, vaak licht melancholische en soms intieme observaties delen, waardoor je haar langzaam leert kennen. Ze beschrijft ontmoetingen met vrienden, een bezoek aan haar moeder, een zonsopgang … ze observeert hoe hecht een vroegere minnaar is met zijn huidige vriendin. Telkens lijkt de vrouw niet echt te kunnen aanknopen bij het leven om haar heen.

Het boek doet van sfeer denken aan Claudio Magris’ Momentopnamen, maar is persoonlijker en sluit ook aan op het recente werk van Rachel Cusk.

Synopsis

Een ongetrouwde vrouw van in de veertig die al haar hele leven in dezelfde stad woont, beschrijft tientallen situaties die haar leven markeren.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Waar ik nu ben : roman
Titel:
Waar ik nu ben : roman
Auteur:
Jhumpa Lahiri
# pagina's:
155 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025454012
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Lotsbestemming

Gerelateerde leestips