Leestip van Geneviève Snoeck

The things we leave unfinished

20 juli 2023

Tip: dit boek werd deze maand heruitgegeven bij uitgeverij Zomer & Keuning: voor 12,99 euro haal je dit boek in huis onder de oorspronkelijke titel 'The things we leave unfinished'

"Hoeveel risico's durf je te nemen voor de liefde"

Dit boek telt meer dan 500 pagina’s, maar toch waren het er te weinig. Ik wilde geen afscheid nemen van dit boek. Ik vond het zo jammer toen ik de laatste bladzijde omsloeg! Dat bewijst alleen maar hoe goed ik het boek vond! Ik wilde zo graag nog verder lezen, want dit boek was prachtig! Ontroerend, dramatisch, liefdevol, hier en daar wat humor… dit boek had het allemaal!

Het verhaal wordt in twee perspectieven verteld. Je volgt zowel de blik van Noah als van Georgia. Die hoofdstukken in het heden worden afgewisseld met hoofdstukken uit het verleden van Scarlett Stanton, die de liefde van haar leven ontmoet tijdens WO II.

Dit boek zit geniaal in elkaar: de verhaallijn die zich in het verleden afspeelt, is het verhaal van het boek waar Georgia en Noah aan werken in het heden. Alles is dus met elkaar verbonden en dat zorgt voor diepgang in het verhaal.

Ik heb al enkele oorlogsverhalen gelezen, maar dit is veruit het beste! Het verhaal van Scarlett voert je mee naar oorlogsjaren op een manier waarop je je de gruwelen van de oorlog kunt voorstellen. Niet alleen de gruwelen van de oorlog komen aan bod, maar ook het alledaagse leven toen. Yarros toont hoe liefde in tijden van oorlog zo sterk, maar ook zo beangstigend kan zijn. Je leeft mee met Scarlett omdat het verhaal zo meeslepend is.

Ook het verhaal van Georgia en Noah in het heden is diepgaand en meeslepend. Soms komt ook de nodige humor aan bod in de dialogen. De personages zijn allebei volwaardige en uitgediepte karakters. Hun acties in het heden krijgen ook een verklaring in het verleden. Net omdat ze dus allebei zulke uitgediepte karakters zijn, lijkt het alsof je ze echt kent.

Meestal heb ik in boeken met verschillende perspectieven altijd wel een favoriet perspectief, maar bij dit boek was dat niet het geval. Elke stem, elke verhaallijn was even boeiend en meeslepend. Dit boek is dus echt een aanrader! Het heeft me van begin tot einde in zijn greep gehad, en het einde heeft me van m’n stoel geblazen.

Synopsis

Georgia beheert de nalatenschap van haar oma, een beroemd schrijfster, en raakt in conflict met de schrijver die het laatste boek van haar oma zal afmaken.

Leestip van Geneviève Snoeck

Wat we achterlaten
Titel:
Wat we achterlaten
Auteur:
Rebecca Yarros
# pagina's:
510 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN:
9789020544800
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips