Leestip van Geneviève Snoeck

Deze wil je in één keer uitlezen

10 december 2023

"Een bruiloft zonder bruidegom, zes dagen om de waarheid te achterhalen."

Gemma is zeker dat zij en haar soulmate Finn voorbestemd zijn. Maar dan komt hij niet opdagen op hun trouwdag…

Met een sterk geloof in hun liefde weigert ze te geloven dat hij haar in de steek zou laten. Er moet dan wel iets ergs gebeurd zijn, maar niemand gelooft haar. Zelfs de politie niet.

De zes daarop volgende dagen gaat Gemma op zoek naar Finn, maar ze ontdekt enkele schokkende geheimen… zal ze haar vertrouwen in hun liefde behouden? Of kan ze Finn beter loslaten?

‘Zes dagen’ is een aangrijpende en meeslepende roman. Al van bij het begin zat ik volledig in het verhaal en had het me helemaal in zijn greep.

Het verhaal is opgedeeld in zeven grote delen: de trouwdag en de zes daarop volgende dagen. Binnen die grotere delen zijn er kleinere hoofdstukjes. Die wisselden elkaar af tussen heden en verleden. De indeling en de afwisseling van de hoofdstukken maakten het verhaal boeiend. Voornamelijk werden ze verteld vanuit het perspectief van Gemma.

Wanneer aan het begin duidelijk wordt dat Finn helemaal niet komt opdagen op de trouw, voel je meteen mee met Gemma. Ze wordt verscheurd tussen enerzijds het verdriet en anderzijds de angst dat er iets ergs aan de hand is. Haar vastberadenheid om Finn te vinden, siert haar enorm. Je leeft als lezer met haar mee en je wil haar heel graag geloven dat Finn haar nooit in de steek zou laten. Maar door wat ze ontdekt en door gebeurtenissen uit het verleden begin je daar toch aan te twijfelen…

Dit is zo'n verhaal waarvan je niet kan voorspellen hoe het zal aflopen… alle mogelijke eindes liggen open, en dat maakt dit boek net zo goed. Je wordt als lezer namelijk heen en weer geslingerd tussen alle verschillende, mogelijke aflopen.

Daarenboven waren de personages ook goed uitgediept en hadden ze een sterke 'ik leef met hen mee'-factor.

Kortom, dit boek is erg meeslepend en je wil het ongetwijfeld in één ruk uitlezen. Een enorme aanrader!

Synopsis

Een jonge vrouw staat op haar huwelijksdag alleen bij het altaar. Ze is ervan overtuigd dat haar bruidegom iets vreselijks is overkomen, maar de mensen om haar heen vertellen haar dat ze hem moet loslaten. Kan ze haar vertrouwen in de liefde behouden terwijl ze naar hem op zoek gaat?

Leestip van Geneviève Snoeck

Zes dagen
Titel:
Zes dagen
Auteur:
Dani Atkins
# pagina's:
334 p.
Uitgeverij:
De Fontein
ISBN:
9789026166136
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips