Tom Van Autreve
Leestip van Tom Van Autreve

Een spannende Noorse trilogie

31 januari 2020

Dit boek is het derde van 'De Broederschap Trilogie'. Deze beschrijving is eigenlijk voor de drie boeken tegelijkertijd. Wie het niet ziet zitten om ze alle drie te lezen en enkel deze, het zou mogelijk moeten zijn denk ik maar er zal toch wat achtergrond info ontbreken. Deze trilogie begint met een aanslag op een sekte en sleept je mee naar een organisatie die actief was tijdens WO II. Het tweede boek neemt je naast de actie van het heden ook mee naar het einde van de koude oorlog. Het derde boek verbindt alles tot een geheel.

De boeken zijn de ideale combinatie van een politiethriller met politieke drama, inlichtingendiensten, journalistiek, het verleden, het heden en de continue dreiging van iets onzichtbaar. Een andere factor is het verleden van de inspecteur die als een donkere wolk telkens boven de onderzoeken zweeft. De wolkbreuk komt ook in het derde deel naar beneden. Dit is ook geldig voor de nieuwe collega van de inspecteur.

Al deze vele factoren zijn een cocktail voor een spannend verhaal, zodanig je op het einde van elk boek op het puntje van je stoel/sofa zit. De actie die er op sommige momenten er in zit, is zodanig dat je soms afvraagt 'Heb ik dit werkelijk gelezen?'.

Kort samengevat, het zijn geen boeken om vlak voor het slapengaan te lezen en graag een actiefilm in het eigen hoofd maakt.

Synopsis

Na de moord op een adviseur van de Noorse regering en zijn vriendin doen rechercheur Beier en zijn collega Iqbal onderzoek naar wat een veelomvattende zaak blijkt te zijn.

Tom Van Autreve
Leestip van Tom Van Autreve

Zij die doden
Titel:
Zij die doden
Auteur:
Ingar Johnsrud
# pagina's:
542 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022576717
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips