Philip Van Den Mergel

Mijn naam is Philip maar iedereen die me kent noemt me Phil, for short! Ik woon te Gent, ben 50 jaar en ben al jaren gebeten door de microbe van het lezen maar ook bijna even lang door die van het spelen van de immer populairder wordende bordspellen (board games dus; niet die "gedrochten" van vroeger zoals Monopoly of Risk, God forbid), iets wat ik trouwens elke week minstens 2x maal doe in clubverband op 1 van mijn favoriete locaties te Gent, Worlds' End in de Ketelvest. Dat is ook de plaats waar je me steevast kan vinden met andere leden van Gamers' Guild om een spel te spelen of gewoon wat bij te praten of iets te lezen. Als administratief medewerker non-fictie in De Krook zit ik natuurlijk aan de bron wat lezen betreft maar gezien de genres die ik lees, koop en/of bestel ik toch ook nog vaak boeken, die na het lezen vaak ook in de bibliotheek eindigen als schenking wat de cirkel dan weer rond maakt. Mensen die graag thrillers, horror, fantasy, sci-fi, steampunk, alternatieve geschiedenis of iets rond zombies lezen, kunnen altijd bij mij terecht voor enkele leuke tips. Naast lezen en board games spelen, ga ik ook af en toe eens naar een festival (vaak in Duitsland gezien mijn favoriete muziek voornamelijk Gothic en Metal is), kan je me wel eens vinden op de dansvloer op één of ander Goth- feestje in Vlaanderen en durf ik ook wel eens televisie-series te verslinden dus mijn vrije tijd is wel heel goed gevuld.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

in eerste instantie mijn ouders en mijn zus maar ook de leraars op school en vrienden hadden er wel invloed op

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Vooral alternatieve geschiedenis (wat ik dus in het Engels lees gezien dit zelden een vertaling krijgt) en, zoals mijn vrienden bij onze club Gamers' Guild Gent, vaak zeggen voor de grap, spelregels.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Stephen King, Eric L. Harry, Harry Turtledove, John Birmingham, Douglas Adams en J.R.R. Tolkien qua auteurs. Wat personages betreft denk ik dat ik me volledig thuis zou voelen tijdens de theetafel van Alice in Wonderland, hoe gekker hoe beter!

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Indien ik de tijd zou hebben zou ik eerder series herlezen zoals de World War 2.1 serie van John Birmingham en, zonder enige twijfel, de Donkere Toren reeks van Stephen King, sinds kort is daar ook de 11-delige Southern Victory reeks van Harry Turtledove die ik tijdens de pandemie gelezen heb.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met familie en vrienden, de leden van onze spellenclub in Worlds' End Comics & Games Bar te Gent en met collega's

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Lord of the Rings A Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Hoe kies je je volgende boek?

Naast het feit dat er verscheidene auteurs zijn die ik op de voet volg vaak nog via verschillende andere kanalen: reclame, aanraders van vrienden of collega's, nieuwigheden, ... Gezien mijn guilty lees-pleasures wat moeilijker te vinden zijn, kies ik ook vaak via verwijzingen van anderen en heel af en toe lees ik eens iets in het Nederlands al was het maar om eens te ontspennen.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Science-Fiction, Fantasy, Steampunk, Historisch, Horror en griezel maar vooral de niche genres: zombie novels en alternate history novels. Vaak zullen mijn tips ook boeken zijn die je zelden in een bibliotheek zal vinden! Dit komt vooral omdat veel mensen de genres die ik lees niet zo goed kennen of, ten onrechte, niet echt appreciëren maar dat betekent zeker niet dat het geen toffe en, nog vaker, meeslepende lectuur is.

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://www.facebook.com/phil.vandenmergel

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Philip Van Den Mergel

Philip Van Den Mergel

Lezen is, net als bordspellen spelen, altijd een beetje leren, reizen en dromen! Fiction reveals truths that reality obscures!

Enkele leestips van Philip

Ontdek enkele leestips van Philip