Philip Van Den Mergel
Lezen is, net als bordspellen spelen, altijd een beetje leren, reizen en dromen! Fiction reveals truths that reality obscures!

Lezen over bordspellen

21 juni 2021

Aangezien mijn voornaamste hobby, buiten lezen, bordspellen spelen is, is het altijd leuk om beide zaken te combineren. Als bordspeler durf ik me ook vaak te wagen aan crowdfunding en Kikcstarter is mij dus zeker niet vreemd. Toen op dit platform eind 2019 dit boek aangekondigd werd, was het voor mij dan ook een no-brainer om dit te steunen.

En begin 2020 kwam het boek toe en ik moet zeggen dat dit tot nu toe een van de beste en mooiste boeken is die ik ooit gelezen heb over dit thema.

Alles zit mooi in hoofdstukken gegoten qua spelmechanismen met prachtige foto’s van de verschillende spellen.
Het boek behandelt echt zeer recente en populaire spellen zonder te vervallen in de Catan’s en Carcassonne’s die al tot vervelends toe de revue gepasseerd zijn.
De auteur probeert ook zijn eerlijke mening te geven over de spellen zonder zijn persoonlijke voorkeur er te laten in doorschijnen. Een van de leukste dingen is trouwens dat hij ook tips geeft over hoe je het spel best speelt, niet om te winnen, maar om ervoor te zorgen dat je de pedalen niet kwijt raakt bij de eerste keer dat je bepaalde spellen op tafel legt.

Het is zeker niet het eerste boek dat ik lees over bordspellen maar tot nu toe was het wel een van de meest interessante en ik had dan ook geen enkel probleem om deel 2, die me onlangs werd toegestuurd, op dezelfde manier te steunen toen dit werd aangekondigd.

Synopsis

Jaarlijkse gids voor bord, kaart, rollenspel en miniatuur oorlogsspellen. Inclusief gamerecensies, interviews met gamemakers en gamefotografie.

Philip Van Den Mergel
Lezen is, net als bordspellen spelen, altijd een beetje leren, reizen en dromen! Fiction reveals truths that reality obscures!

Titel:
The Board Game Book - Volume 1
Auteur:
Owen Duffy
# pagina's:
256 p.
Uitgeverij:
Clyde & Cart Press
ISBN:
9781916456204
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Kleurrijk,
Vrolijk

Gerelateerde leestips