Celien Fleurackers

Celien is een leerkracht Nederlands, godsdienst en verbale expressie. Ze gaat tapdansend door het leven en stopt graag in de Waalse Krook. Daar doet ze veel inspiratie op voor haar lessen. Celien is nauw verbonden met haar stad en kuiert graag door de gezellige Gentse straten. Daarnaast spendeert ze ook veel tijd in de keuken om heerlijke Ottolenghi-recepten uit te testen. Lekker eten, mooie woorden, trage tijd - de basis van haar leven.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Mijn ouders heb ik nooit zien lezen, maar mijn nonkel haalde op elke reis Agatha Christie boven & dat intrigeerde me toen al. Het was ook hij die kleinkunst door de autoradio deed klinken en het poëtische taalgebruik dat daarin voorkomt, was een extra trigger om zelf aan het lezen te gaan.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Dat zijn steevast de boeken van Agatha Christie. Velen beschouwen dit als geen echte literatuur, maar daar denk ik anders over. Ook al weet je al van bij het begin: de butler heeft het gedaan...

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Dat is geen eenvoudige vraag... Maar wie zou er meer geschikt zijn voor het laatste avondmaal dan de enige echte Jezus? Een figuur dat toch wel tot mijn verbeelding spreekt. Tijdens mijn lessen praat ik vaak over deze mysterieuze man die de inspiratie geboden heeft voor een van mijn favoriete boeken aller tijden: De Bijbel.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Een van mijn favoriete boeken is 'Vele hemels boven de zevende' van Griet Op De Beeck. 5 mensen vertellen over hun leven, de ene is er al beter in dan de andere. Ik voelde me enorm verbonden met Eva, een van de personages, en wel omwille van volgende quote: "Hoe dat precies moet, leven, daar ben ik nog niet helemaal achter, maar ik kan redelijk goed doen alsof. Dat is een begin, vind ik. Ik kan ook verdienstelijk uitleggen aan anderen hoe het misschien zou moeten, en daar wordt soms naar geluisterd, merk ik, wat mij dan een beetje verbaast."

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met mijn leerlingen, door elke godsdienstles te starten met een gedichte of een mooie quote uit een boek dat ik gelezen heb. Maar ook met mijn vriend, die een lezend lief heel sexy vindt en het heerlijk vindt als ik hem boekentips geef.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Er is geen specifiek boek dat ik al veel cadeau gegeven heb. Enerzijds omdat ik niet zo veel mensen in mijn omgeving heb die fervente lezers zijn, anderzijds omdat ik het geven van een boek niet evident vind omwille van persoonlijke voorkeuren. Wat ik wel graag geef is een poëziebundel!

Hoe kies je je volgende boek?

Door een lijstje met de titel 'Woordenwolken' te openen in mijn gsm. Dat is een lijst die al jaren bestaat. Ik voeg er tips aan toe die ik gekregen heb van kennissen, tips die ik tegenkom in de krant of op sociale media.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

leuke (en lekkere) leesplekken in gent; tips over eenvoudige, doch poëtische boeken die je tegelijkertijd laten stilstaan & doen lopen.

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://www.facebook.com/celien.fleurackers

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Celien Fleurackers

Celien Fleurackers

Een van mijn favoriete quotes is de volgende: 'Zolang ik leef, zal ik zo dicht bij het hart van de wereld komen als ik kan.' Muir beschrijft hier voor mij de essentie van wat boeken betekenen voor mij: dicht bij het hart van de wereld komen. Ontdekken in hoeverre we verschillen van of net gelijken op elkaar; ontdekken hoe lelijk of mooi die weelderige wereld is.

1 x Dunne boeken 5 x Leestips gedeeld 1 per 6 maanden 1 x Fantasy 5 x Romans

Enkele leestips van Celien

Ontdek enkele leestips van Celien