Marisa Tondat

Hey lieve lezer! Een bio schrijven? Hmmm. OK, ik ben geen koekie- maar wel een leesmonster! Ik ben verslaafd aan lezen, zowel fictie als non-fictie. Het kan dus gaan van boeken over persoonlijkheid tot spirituele thema's tot biografieën tot verhalen die uit het leven gegrepen zijn en gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Ik lees elk boek uit ook als ik niet helemaal overtuigd ben. Ik deel graag mijn gevoel over de boeken die ik lees. Vaak schrijf ik deeltjes tekst over: een mooie zin, een uitspraak van een personage, een beschrijving van een gevoel of een object, ... Soms maak ik schriftjes met tips & tricks die ik graag wil onthouden. Daar grijp ik dan naar regelmatig naar terug. Ik kan keihard lachen met een boek maar ik kan er ook erg door ontroerd zijn en echt liters tranen produceren. Ik denk dat ik zo min of meer de verpersoonlijking ben van de 'boekenwurm'.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Al van toen ik kind was, zat ik graag en veel met mijn neus in de boeken. Ik kon daarmee in een andere wereld vluchten, me afzonderen van de wereld en me in mijn coconnetje terug trekken. Ik denk dat mama dat beïnvloed heeft. Ook nu nog op 80-jarige leeftijd deel ik zo goed als al mijn boeken met haar.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Wel, ik lees heel graag de pagina van Elephant Journal op FB. Het is een pagina gelinkt aan mindful leven met tips & tricks maar ook uit het leven gegrepen (en dus herkenbare) verhalen vaak met inhoud die je al kent maar het nog es te lezen maakt dat het bij mij dan soms weer doordringt of n belletje doet rinkelen of me tranen met tuiten doet huilen. Zoiets dus...

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Oh, dat zijn er wel een paar... Arthur Japin, Donna Tartt, Connie Palmen, A.F.Th. van der Heijden, Niccolò Ammaniti, Alessandro Baricco, Paolo Giordano, Sandro Veronesi, Julia Cameron, Kluun, Pablo Neruda

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Ik herlees sowieso sommige boeken (soms zelfs 3 keer). Dat komt omdat ik me na een tijd niet meer alle details van de verhaallijn herinner en iets door mijn hoofd blijft spoken. Dan wil ik achterhalen hoe dat weer ging en dus herlees is. Het voordeel is dat het je minder tijd kost.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Ik heb het geluk dat mijn dochter en moeder graag lezen. Met hen kan ik dus over boeken praten of ervaringen, gevoelens of bedenkingen delen over boeken die ik las. Zij zijn ook wel een bron van inspiratie. Uiteraard vertel ik ook enthousiast over boeken die ik lees en goed vind waardoor ik soms vrienden en/of vriendinnen zo kan begeesteren dat ze het boek ook willen lezen.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Een schitterend gebrek van Arthur Japin

Hoe kies je je volgende boek?

Oei, ik ben een beetje een ongeleid projectiel op dat vlak. Ik zorg dat ik zo goed mogelijk bij blijf van wat er uitgegeven wordt en kan naar de boekhandel gaan, daar een paar uur spenderen en er weer vertrekken met 5 à 10 boeken onder de arm. Soms heb ik er zoveel ongelezen liggen dat ik van een aantal boeken de eerste pagina lees om op basis van mijn gevoel daarbij het volgende boek te kiezen. Ik probeer ook fictie met non-fictie af te wisselen (of lees ze soms tegelijkertijd).

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Spirituele boeken (ik lees veel over spiritualiteit, zelfontplooiing, engelen, universele krachten, levensfilosofieën, schrijven, ...) Boeken die realistische verhalen vertellen, of vaak geïnspireerd zijn op ware gebeurtenissen. Ik lees vaak eerder droevige verhalen omdat ik me kan verliezen in de melancholie ervan En de Italianen natuurlijk. Omdat ik zelf van Italiaanse afkomst ben, lees ik heel veel Italiaanse auteurs

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Marisa Tondat

Marisa Tondat

Write to be understood, speak to be heard, and read to grow (L.C. Powell)

1 x Dikke boeken 5 x Leestips gedeeld 1 per 6 maanden 5 x Romans 1 x Recente boeken

Enkele leestips van Marisa

Ontdek enkele leestips van Marisa