Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Afscheid

7 juni 2021

De eigenaar van de taverne en winkel naast de bushalte heeft niet veel nodig om te zien of de gasten van een kuuroord het zullen halen of niet. Een blik op de handen is vaak al voldoende. En de verhalen die hij over hen opvangt van zijn klanten.

Op een dag neemt een bekende basketbalspeler zijn intrek in het hotel. Behalve zijn kamer in het hotel huurt de man nog een afgelegen chalet, een chalet waarover in het dorp de wildste verhalen de ronde doen. In de winkel, die ook dienst doet als postkantoor, komt de man regelmatig zijn brieven ophalen. Na enige tijd krijgt hij in het hotel bezoek van een vrouw, nog iets later dient zich een tweede vrouw aan die in het chalet wordt ondergebracht, waarna ook de man naar het chalet verhuist. In de winkel vangt de eigenaar de roddels en wilde speculaties van zijn klanten op.

Op een trefzekere, maar ook subtiele manier toont de Uruguayaanse schrijver Juan Carlos Onetti in deze ingetogen novelle hoe weinig de verbeelding nodig heeft om aan de haal te gaan met de werkelijkheid.

Synopsis

Een winkelier annex barman raakt gefascineerd door een ex-basketbalspeler die vanwege zijn gezondheid naar een stadje in de bergen is gekomen.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Afscheid : novelle
Titel:
Afscheid : novelle
Auteur:
Juan Carlos Onetti
# pagina's:
95 p.
Genre:
Novellen
Uitgeverij:
Kievenaar
ISBN:
9789083046723
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schijn en werkelijkheid

Gerelateerde leestips