Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Absolute must-read!

21 oktober 2022

Dit verhaal start in 2038, en als een boek voorspellende krachten zou hebben, dan hoop ik dat het beeld van 2038 zoals dit boek het voorstelt, niet bewaarheid wordt. Er zijn, door de Grote Verdorring, immers nog amper bomen over, met alle apocalyptische gevolgen van dien. Klimaatvluchtelingen zijn een realiteit. Mensen bezoeken Greenwood, waar één van de laatste oerbossen ter wereld te vinden is, als een attractie. Laat ons hopen dat fictie de realiteit niet inhaalt...
Naast een boek over de kracht en noodzaak van bomen, is het bovenal een familieverhaal, startend bij Jake Greenwood en stelselmatig terugkerend naar de grillige geschiedenis van haar voorouders.

Ik heb dit boek ontzettend graag gelezen. Terwijl ik vaak moet "wennen" aan een nieuw boek, was ik hier van de eerste pagina in het verhaal gezogen. Schrijver Michael Christie was zelf timmerman, en je merkt dat hier een kenner aan het woord is.
Mijn 9-jarige zoon sprak ooit, tijdens één van onze machtige wandelingen in de Zwitserse bossen, de wijze woorden: "De natuur is toch een wonder!" Als je dit boek gelezen hebt, zal je helemaal begrijpen waarom zijn woorden me zo ontroerden.

Een veelzeggend quote om mee te eindigen: "Het beste moment om een boom te planten is twintig jaar geleden, het een-na-beste moment is nu."

Absolute must-read!

Synopsis

Een bosrijk eiland, ontsnapt aan de verwoestende houtkap, speelt een belangrijke rol in het leven van de ouders en de grootouders van een vrouw die 2038 gids is op dat eiland.

Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Greenwood
Titel:
Greenwood
Auteur:
Michael Christie
# pagina's:
526 p. : ill.
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056726294
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Familie, Mens en natuur, Klimaatveranderingen, Bossen

Gerelateerde leestips