Birgit Reynaert
Leestip van Birgit Reynaert
Je kan nooit boeken genoeg hebben.

Hoe iemand zich helemaal in zichzelf kan verliezen

26 oktober 2020

Bruna gaat over Laure. Ze is getrouwd met Alfredo en samen hebben ze twee kindjes. Laure kan echter het verlies van haar derde kind niet verwerken en verliest zichzelf in overmatig drankgebruik. Ze probeert angstvallig haar alcoholverslaving voor iedereen te verbergen totdat ze op een dag tijdens een tochtje naar de winkel Bruna ontmoet die haar wakker schudt. Het gaat echter van kwaad naar erger met Laure waardoor ze op de avond na haar ontmoeting met Bruna uitgeteld op de vloer ligt wanneer Alfredo thuiskomt met de kinderen en Alfredo haar buiten zet.

Bruna is een novelle die werd geschreven in opdracht van Te Gek!? voor de campagne Roes(t), een organisatie die zich inzet voor mensen met psychische problemen en die ook mensen hierover wil sensibiliseren. In deze novelle vertelt Laure meer over het feit dat ze die traumatische gebeurtenis niet kon verwerken en dat haar verslaving al sluimerend is begonnen zonder echt te weten wanneer ze daadwerkelijk verslaafd werd. Laure is zelf psychologe van opleiding, maar kan zichzelf niet redden van haar verslaving, want iedereen heeft tijd nodig om iets dergelijks te verwerken. Alleen blijft het bij haar duren.

Deze novelle werd geschreven door Hannelore Bedert die bekend is als singer-songwriter. Ze schreef in 2018 haar debuut Lam waarmee ze de Bronzen Uil Publieksprijs 2019 won. Met dit boekje is ze dus niet meer aan haar waagstuk toe en zet ze een mooie prestatie neer met dit boekje. Momenteel schrijft ze aan een tweede roman.

Birgit Reynaert
Leestip van Birgit Reynaert
Je kan nooit boeken genoeg hebben.

Bruna : novelle
Titel:
Bruna : novelle
Auteur:
Hannelore Bedert
# pagina's:
110 p.
Genre:
Novellen
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022337530
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Trauma's

Gerelateerde leestips