Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Een boek om in je hart te sluiten en te koesteren

21 oktober 2022

"Zolang we de kleine dingen koesteren, kunnen ze uitgroeien tot iets wat we niet voor mogelijk hadden gehouden."

Een fantasy verhaal over de op het eerste zicht wat stugge, regelnichterige Linus Baker, die de ongelukkige opdracht krijgt om na te gaan of zes bijzondere, magische kinderen klaar zijn voor de maatschappij. Onder hen bijvoorbeeld Lucy, 6 jaar, de zoon van de duivel. Hij wordt 4 weken naar het weeshuis gestuurd waar deze 6 jongelui vertoeven, een afgelegen maar paradijselijk oord, bestierd door Arthur Parnassus, die deze 6 outcasts met veel geduld en liefde opvoedt.

Toegegeven: ik moest eerst wat in het verhaal komen, want ik vond Linus Baker aanvankelijk absoluut geen sympathiek personage. Maar eigenlijk is het net dat waar het verhaal om draait: om je vooroordelen in vraag te stellen en eerste indrukken te durven loslaten. Had de auteur me daar even liggen zeg, want die Linus blijkt eigenlijk een geweldig toffe peer te zijn, eenmaal je hem beter leert kennen, net zoals hijzelf ontdekt dat die 6 "akelige kinders" zoals hij onbewust moet gedacht hebben, een warme, kinderlijk naïeve inborst hebben.

Dit boek nodigt je uit om uit je eigen veilige bubbel te stappen en platgetreden paden te verlaten. Om mensen met een open blik te benaderen, en niet met een potje vol veronderstellingen. Er valt immers zoveel moois te ontdekken als je jezelf er voor openstelt.

De auteur TJ Klune is zelf queer en het is fantastisch hoe hij de lezer duidelijk maakt dat mensen zijn wie ze zijn, en dat dat hokjesdenken zo passé is.
Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Het weeshuis in de azuurblauwe zee
Titel:
Het weeshuis in de azuurblauwe zee
Auteur:
TJ Klune
# pagina's:
414 p.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021462684
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Gevoelig,
Intens,
Warm

Gerelateerde leestips