Maya De Wulf
Leestip van Maya De Wulf
Between the pages of a book is a lovely place to be.

Hoe vang je jouw persoonlijke duivel?

1 maart 2021

Week vier en we zijn aangekomen aan het laatste boek in de serie. Hier krijg je als “bekend persoon” de duivel, maar dat is minder specifiek dan bij de voorgaande boeken. Het wordt in het boek duidelijk waarom.

Na de bootreis uit het vorige boek komen dokter Wadsworth, Audrey Rose en Thomas eindelijk aan in Amerika. Ze mogen verblijven in het huis van Audrey Rose’ grootmoeder. Haar vader reist ook naar Amerika en Thomas maakt van de gelegenheid gebruik om Audrey Rose’ hand te vragen. Hier merk je dat deze verhaallijn een groot deel van het boek begint over te nemen. In dit boek wordt het zoeken naar de moordenaar afgewisseld met de romantische verhaallijn. Naar mijn mening brak dat de flow van het verhaal wel wat.

In de romantische verhaallijn merk je dat Audrey Rose en Thomas niet kunnen wachten om hun huwelijk te consumeren en de nacht ervoor al een heel passionele nacht maken. Geen probleem toch, ze trouwen de dag erna. Helaas, wordt er roet in het eten gegooid. Audrey Rose en Thomas moeten vluchten om samen te kunnen zijn.

Hier komt dan de gewoonlijke verhaallijn waar het mysterie in opgelost wordt. De reden waarom ze naar Amerika zijn geroepen is voor een moord die heel erg leek op de moorden van Jack the Ripper. Onze wetenschappers hadden echter op de boot ook een lijk gevonden met deze kenmerken. Hiermee speelt de schrijfster in op theorieën dat Jack the Ripper gevlucht is naar Amerika.

Onze hoofdkarakters dachten nochtans te weten wie het was en waren er zeker van dat hij dood was in boek één. Uit de dagboeken van Audrey Rose’ broer konden ze bewijzen halen dat hij te veel details wist van de moorden. Dus als hij de dader zelf niet was dan moest hij de dader wel kennen. Maar de moorden die nu plaats vonden waren zo gelijkaardig aan de originele moorden dat het niet anders kon, Jack leeft nog.

Na een poos werden er weer minder lijken gevonden en omdat ons verliefd koppel moest vluchten zochten ze naar hints in de dagboeken. Als ze een andere locatie vonden waar Jack mogelijks kon zijn dan hadden ze een excuus om te vluchten. Ze vermoeden dat hij naar Chicago is getrokken voor de wereldtentoonstelling. Daar kregen de lijken persoonlijke boodschappen voor Audrey Rose. Zo werd hij haar hoogsteigen kwelduivel. Het werd duidelijk dat hij haar in zijn val wou lokken.

De val kwam in de vorm van het moordkasteel van H. H. Holmes. Ik vind de link leggen tussen Jack the Ripper en H. H. Holmes heel interessant. De timing is ongeveer juist want het moordkasteel bestond in die tijd, maar is pas een paar jaar later opgedoekt. H. H. Holmes had zich ook al in 1886 in Chicago gevestigd, dus het is onwaarschijnlijk dat hij in 1888 moorden pleegde in Londen. Het is een interessante theorie, maar het is en blijft een theorie in een fictief boek.

Beide verhaallijnen in dit boek werden persoonlijker. De verhaallijn over het mysterie trok mij goed mee, maar de romantische verhaallijn niet.

Als laatste boek lost het wel alle verwachtingen in, wat het dus wel en mooi afgerond slot maak van deze serie.

Maya De Wulf
Leestip van Maya De Wulf
Between the pages of a book is a lovely place to be.

Titel:
Capturing the Devil
Auteur:
Kerri Maniscalco
# pagina's:
448 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Little, Brown & Company
ISBN:
9780316485548
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips