Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Leven en liefhebben in een achterstandswijk

26 mei 2020

"Ik wenste dat ik ook een wegwerpbeker was. Dat ik enkel een klets koffie in mijn buik nodig had om compleet te zijn."⠀

In Confituurwijk verhuist Marie noodgedwongen naar een gevreesde achterstandsbuurt. Haar buren maken het haar moeilijk om te studeren voor een belangrijke auditie. Van een muzikale carrière is al snel geen sprake meer. Toch krijgt ze een band met de Confituurwijk en haar bewoners. De buurtbewoners, die in eerste instantie karikaturen lijken, krijgen in de loop van het verhaal meer en meer karakter. Ik ging echt meevoelen met hen. Net als met Marie zelf - hoewel ze af en toe wel een schop onder haar kont kan gebruiken.⠀

Confituurwijk laat de lezer lachen en huilen. Femke Vindevogel toont aan dat er altijd hoop is en geeft een kijkje over de muur. Inwoners van achterstandswijken zijn evengoed mensen als jij en ik. Met het hart meer dan eens op de goede plaats. Een bijzonder mooi en beeldend geschreven debuut.

Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be.

Synopsis

Een jonge vrouw verhuist na de dood van haar vader naar een achterstandsbuurt, waar ze met haar lawaaiige buren moet zien te overleven. Het weerzien met een oude schoolvriendin brengt oud zeer naar boven maar mogelijk ook nieuw geluk.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Confituurwijk
Titel:
Confituurwijk
Auteur:
Femke Vindevogel
# pagina's:
221 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Van Oorschot
ISBN:
9789028290020
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Identiteit

Gerelateerde leestips