Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Borges meets Lovecraft in Praag

13 september 2021

Een man stoot in een Praags antiquariaat op een boek dat geschreven blijkt in volstrekt onbekende tekens. Zijn zoektocht naar de herkomst van het boek leidt niet alleen tot de onthulling van een bevreemdende en surrealistische parallelle wereld, maar ook tot een bijzondere leeservaring.

In De andere stad leidt Michal Ajvaz je rond in een Praag dat voor niet-ingewijden bij dag volkomen onzichtbaar is, maar dat bij nacht bevolkt wordt door vliegende roggen, ravottende elanden en mysterieuze tramlijnen. En natuurlijk kunnen ook de hogepriesters niet ontbreken. Elke poging van een buitenstaander om toegang te krijgen tot ‘de andere stad’ zullen zij desnoods met geweld tegenhouden.

Als gids voor je volgende citytrip laat dit boek misschien wat te wensen over, maar de kleurrijke stroom beelden en verhalen die Ajvaz op je loslaat is de omweg meer dan waard.

Synopsis

Als een man in een winkel voor tweedehandsboeken in Praag een bijzonder boek aantreft dat is geschreven in een onbekend exotisch schrift dat niet van deze wereld is, brengt hem dat in contact met een parallelle wereld.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

De andere stad
Titel:
De andere stad
Auteur:
Michal Ajvaz
# pagina's:
254 p. : ill.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Kleine Uil
ISBN:
9789493170483
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Steden

Gerelateerde leestips