Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

Paranormale psyche

7 november 2021

Opnieuw een geweldig boek van Shirley Jackson. Lichtjes enger dan We hebben altijd in een kasteel gewoond, maar weer een magistraal staaltje van klassieke horror fictie. De koningin van het scheppen van onrustbarende atmosferen. Jackson is een nieuwe favoriete auteurs van mij en dat van een watje deluxe!

Een markante kijk op de menselijk psyche en wat een afgenomen kindertijd met iemand kan doen. In het verhaal wordt (bewust?) de paranormale activiteiten die zich al eerder in dit spookhuis hebben gemanifesteerd achterwege gehouden. Wat ook de vraag oproept: zijn er effectief al paranormale verschijnselen waargenomen of is het gewoon een griezelig huis? Het is geen boek met een bevredigend einde, met een ultieme climax die alles uitlegt. Dus als dat je mateloos frustreert, sla dit verhaal dan misschien even over. Als je het juist bijzonder intrigerend vindt en graag na een boek nog nadenkt over het hoe en wat, dan is dit zeker een aanrader.

Een boek dat zoveel meer levert dan enkel een leuke leeservaring van een spooky verhaal. Zoals met elk boek dat ik graag las heb ik maar een advies: gewoon lezen.

Synopsis

Een professor in de wijsbegeerte die gefascineerd wordt door paranormale verschijnselen, wil een spookhuis onderzoeken.

Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

De geesten van Hill House
Titel:
De geesten van Hill House
Auteur:
Shirley Jackson
# pagina's:
280 p.
Uitgeverij:
LJ Veen Klassiek
ISBN:
9789020415742
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips