Dirk Lambrecht
Leestip van Dirk Lambrecht
Al wat ik verlang van een boek is dat het mij op een gedegen manier bezighoudt en vermaakt. (Michel de Montaigne, De essays)

Waar ben je hart?

19 november 2022

Een verhaaltje lezen voor het slapengaan? Wat je ook kiest uit deze heerlijk macabare verhalenbundel van Mariana Enriquez, weg is de garantie op een deugddoende nachtrust.

Waar ben je hart? Als lezer voel je echt niet alleen in dit weergaloze verhaal je (?) hart in je keel kloppen. Het gaat in de overige elf verhalen bijna altijd even hard. Stranger Things in overdrive als het ware. In dit opzicht mag de cover van het boek er zeker zijn.

Als je bereid bent om je door een bevlogen auteur ver te laten meenemen in haar verbeelding en de waanzin, dan pas treed je werkelijk binnen in de sinistere bib van superieure griezelliteratuur. Knap hoe Enriquez haar verhalen doorspekt met echo’s van eerdere voorvallen, zintuiglijke indrukken en personages. Steeds meer raak je verstrikt in het trillende web dat zij met literaire vaardigheid weeft.

Bevrijding is enkel mogelijk door middel van een leestip.

Quod erat demonstrandum.

Synopsis

Welkom in Buenos Aires, een stad die gebukt gaat onder moordneigingen en morbide verlangens. Waar vermiste kinderen terugkeren uit de dood en opgegraven beenderen een vreselijke vloek herbergen. Waar een zomerse dag aan een meer ontaardt in een explosie van geweld. In deze briljante, gothic aandoende verhalenbundel schrijft de internationaal zeer succesvolle Argentijnse schrijver over wraak, hekserij, jaloezie, moord en verdwijningen, en vooral over vrouwen en meisjes die hun duisterste neigingen niet langer kunnen negeren.

Dirk Lambrecht
Leestip van Dirk Lambrecht
Al wat ik verlang van een boek is dat het mij op een gedegen manier bezighoudt en vermaakt. (Michel de Montaigne, De essays)

De gevaren van roken in bed
Titel:
De gevaren van roken in bed
Auteur:
Mariana Enriquez
# pagina's:
194 p.
Genre:
Verhalen
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403105512
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Donker,
Mysterieus

Gerelateerde leestips