Birgit Reynaert
Leestip van Birgit Reynaert
Je kan nooit boeken genoeg hebben.

Een mix van realisme en magisch realisme

9 september 2022

De jacht op het snoekje van de Fin Juhani Karila is een mix tussen realiteit en magisch realisme. Zo confronteert de schrijver de leze met een liefdesverhaal vol met mythische wezens zoals dreumels, de nix, Moker-Olli en vloeken.

Elina Ylijaako keert iedere zomer terug naar haar geboortedorp in Lapland, waar ze een snoek wil vangen. Daaruit leid je als lezer al af dat dit geen gewoon verhaal zal worden. Naast de jacht op het snoekje wordt Elina ook achterna gezeten door een politieagente, Janatuinen, omdat Eline verdacht wordt van moord. Oehoe en Asko vervolledigen het gezelschap, want om de vloek op te heffen hebben ze ook hun hulp nodig.

Het boek speelt zich af in het heden, maar af en toe zijn er flashbacks naar het verleden. Elina blijkt vroeger gepest geweest te zijn op school, maar gelukkig verdedigt Jousia haar en zo worden ze verliefd op elkaar. Na jaren van aantrekken en afstoten, besluit Elina haar eigen weg te gaan en op dat moment spreekt Jousia een vloek over hen uit, waardoor Eline iedere zomer op een snoek komt vissen.

Het verhaal is spannend en met momenten grappig. Tegelijkertijd is het ook een vertederend en mooi verhaal. De grote vraag is natuurlijk of het lukt om de vloek op te heffen. Dus rep je maar naar je boekhandel om zo te weten te komen hoe dit bizarre, maar toch mooie verhaal afloopt.

Birgit Reynaert
Leestip van Birgit Reynaert
Je kan nooit boeken genoeg hebben.

De jacht op het snoekje : roman
Titel:
De jacht op het snoekje : roman
Auteur:
Juhani Karila
# pagina's:
322 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Koppernik
ISBN:
9789083212722
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Samenland, Magie
Sfeer:
Gevoelig,
Gek,
Intens

Gerelateerde leestips