Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Eureka, de dwergara die 'ohm' kan zingen

10 mei 2024

De kwetsbaren van Sigrid Nunez is een intrigerend verhaal dat zich afspeelt in New York tijdens de lockdown. Het volgt een schrijfster van boven de 65 die zich aanpast aan een nieuwe realiteit en vriendschap sluit met een jongere student en een eigenzinnige dwergara, Eureka, verzorgt. Samen vinden ze een manier om de stilte van de stad te doorbreken en ontdekken ze de waarde van onverwachte relaties.

Dit boek illustreert hoe kleine gebaren van vriendelijkheid een groot verschil kunnen maken, zelfs in de moeilijkste tijden. Nunez, die eerder indruk maakte met De vriend, toont opnieuw haar talent voor het vastleggen van menselijke connecties.

De kwetsbaren is een intelligente covidroman over ouder worden,
schrijven en vriendschap met dieren. Het is een verhaal over hoop, het vinden van licht in donkere tijden en de kracht van samen zijn, zelfs als we fysiek gescheiden zijn. Het boek laat je glimlachen, zelfs wanneer de wereld buiten onzeker lijkt. Een perfecte leeservaring voor iedereen die op zoek is naar een hartverwarmend en authentiek verhaal. De kwetsbaren is wellicht niet strikt een traditionele roman, maar het vermengt fictie met essayistische elementen en biedt een unieke kijk op menselijke relaties en veerkracht.

Synopsis

Een eenzame vrouw probeert tijdens de eerste coronagolf in New York grip te krijgen op het leven en op de vraag wat menselijkheid behelst. Ze sluit een vriendschap met een op drift geraakte Gen Z’er en een ijdele papegaai, en schuilt met hen in hun toevluchtsoord hoog boven de stad.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

De kwetsbaren : roman
Titel:
De kwetsbaren : roman
Auteur:
Sigrid Nunez
# pagina's:
219 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025475383
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Relaties, Coronacrisis, Generatie Z, Mens en dier, Schrijverschap
Sfeer:
Troostend,
Warm

Gerelateerde leestips