Leestip van Geneviève Snoeck

Verslavende pageturner

22 april 2024

Tanya, een Britse uitwisselingsstudent, neemt haar intrek bij het gezin van Natalie en Matt in Los Angeles. Tanya is voor Natalie een lichtpuntje, ze rouwt namelijk om de dood van haar dochter Anabel. Ze hoopt dat haar logé haar gezin weer dichter bij elkaar zal brengen, maar de 17-jarige Paige zit niet op een nieuwe zus te wachten die op de kamer van haar zus Anabel slaapt. Tanya draagt zelfs Anabels oude kleren. De gelijkenis met Anabel wordt met de dag griezeliger. Natalie lijkt hier geen problemen mee te hebben. Ze heeft namelijk genoeg aan haar hoofd. Welke geheimen blijven Natalie achtervolgen? Zal Paige zich kunnen aanpassen? En wat is Tanya van plan?

Op de achterflap van De logé staat een quote die de lat hoog legt: “De meest verslavende thriller die ik ooit las!” Ik was erg benieuwd of dit boek die belofte zou waarmaken. Het antwoord: volmondig “JA!”

Je leest het verhaal afwisselend uit verschillende perspectieven, voornamelijk die van Paige en Natalie. Het wordt al snel duidelijk dat Natalie geheimen met zich meedraagt en dat Paige en Tanya een donker kantje hebben. Daarmee bouwt Lamarr de spanning meteen op. Ik vroeg me namelijk voortdurend af welk personage de eerste misstap zou begaan.

Die voortdurende spanning werd gecreëerd door verschillende uitspraken van personages, maar ook door bepaalde onthullingen en gebeurtenissen. Sommige van die onthullingen zorgden voor een bepaalde mate van voorspelbaarheid. Je krijgt als lezer telkens een puzzelstukje, je kunt verschillende puzzelstukjes met elkaar verbinden, maar hoe het grote geheel uiteindelijk zal samenvallen, bleef wel tot aan het einde een mysterie.

De onophoudelijke drang om te weten te komen hoe het verhaal zou aflopen, maakte van dit verhaal een ware pageturner. Door de vlotte schrijfstijl, de korte hoofdstukken en een ijzersterk verhaal las ik dit boek in een mum van tijd uit.

De logé
is zeker en vast een aanrader! Hoewel ik sommige zaken kon voorspellen, was ik enorm verbaasd hoe alle verhaallijnen aan het einde samenkwamen. Zodra je aan deze thriller begint, zal je niet meer kunnen stoppen met lezen!

Leestip van Geneviève Snoeck

De logé
Titel:
De logé
Auteur:
Nelle Lamarr
# pagina's:
348 p.
Uitgeverij:
De Fontein
ISBN:
9789026171345
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips