Leestip van Pieter Demeyer
Ik lees, dus ik ben.

Spannend als duizend koppen koffie

15 december 2020

In dit boek gaat Mokhtar op zoek naar de roots van de koffie en die liggen in Jemen. Als kind van Jemenitische migranten heeft hij een bloedband met het land en na onderzoek blijkt dat de bakermat van de koffie niet in het Afrikaanse hoogland, maar wel in Jemen ligt. Hij gaat op zoek naar wat overblijft van die koffietraditie en ontdekt uiteindelijk een aantal goede koffieplantages.

Het grote probleem in Jemen is natuurlijk het conflict tussen de regering en de Houthirebellen en dat zorgt ervoor dat de handel die Mokthar intussen opzette om excellente koffie naar de VS te vervoeren, in de problemen komt. Het wordt een hele onderneming om heelhuids uit Jemen te geraken.

Dit boek is een vlotte mix tussen de typische American Dream van Mokthar, zijn ervaringen in Jemen en de geschiedenis van koffie. Een mix die ik alvast wist te waarderen.

Synopsis

Een jonge Amerikaan met Jemenitische wortels die Jemenitische koffiebonen importeert om zo de boeren in Jemen te helpen, komt bij een werkbezoek in 2015 in de Jemenitische burgeroorlog terecht.

Leestip van Pieter Demeyer
Ik lees, dus ik ben.

De monnik van Mokka
Titel:
De monnik van Mokka
Auteur:
Dave Eggers
# pagina's:
332 p.
Uitgeverij:
Lebowski Publishers
ISBN:
9789048830558
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Jemen

Gerelateerde leestips