Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

JAWELLES: dit boek moet je lezen!

24 oktober 2022

Dit is het tweede boekje over de bijzonder schattige maar ook geweldig irritante (bijwijlen toch) NEEhoorn, die al vele kinderharten veroverde. De reden is duidelijk: met zijn boze ogen maar kleurrijke regenboogstaart en zijn soms onhebbelijke karakter trekt hij onmiddellijk aan: zijn gedrag is immers zeer herkenbaar! Hij woont samen met de WELLES prinses (klinkt vertrouwd, niet waar tropenjaren-ouders?), de WATbeer (stokdove wasbeer) en de KUS-m'n-KONT-hond (heerlijk lummelige goedzak) in Hartenwoud. Al meteen op de eerste bladzijde zijn onze "vrienden" aan het vechten om... Ja waarom eigenlijk?

Vertaler Jaap Robben noemde dit boek in de Grote Vriendelijke Podcast een anti-boek of parodie op een boek, omdat de auteurs zich aan geen enkele regel houden en er gewoon een bont zooitje van maken en daar hou ik enorm van. Het verhaal bulkt bovendien van de woordgrapjes (denk alleen over de namen die ik net opsomde maar eens even na) en op het einde krijg je nog een verzameling spitsvondige dieren (van de plezieraf tot het konijndelijk), een ladderspel en een vriendenboekjespagina voor mocht je kind zich na het (voor)lezen van dit boek nog vervelen.
Want ah ja, ik zou hem nog bijna vergeten vermelden, de Slangzaam uit de titel (Schlangeweile in de originele versie: 'langweilen' betekent 'vervelen' in het Duits) verveelt zich stierlijk en de NEEhoorn probeert hem te entertainen met allerlei zelfverzonnen spelletjes.

Deze review is even chaotisch als het boek, maar allerbeste ouders en kleuterleiders overal te lande: dit boek moet je echt in huis hebben!
Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

De NEEhoorn en de Slangzaam
Titel:
De NEEhoorn en de Slangzaam
Auteur:
Marc-Uwe Kling
# pagina's:
[50] p. : ill.
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021463636
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Fantasiefiguren, Opstandig zijn

Gerelateerde leestips