Ellen Rutgeerts
Leestip van Ellen Rutgeerts
Lezen is reizen.

Vergeet Harry Potter!

20 maart 2024

J.K. Rowling heeft natuurlijk furore en fortuin gemaakt met haar 7-delige Harry Potter reeks. Maar vergeet alles wat je ooit las van haar. Dit is een heel andere roman.

Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, bekomen zijn dorpsgenoten verdacht snel van de initiële schok. Nog voor Barry begraven wordt, azen vriend en vijand om zijn vrijgekomen zetel in de gemeenteraad. In die verkiezingsstrijd loopt het steeds meer uit de hand. Niet alleen in de politiek vallen coalities uit elkaar. Echtgenoten vallen elkaar af. Tieners verraden hun ouders. En seks is niet meer dan een middel.

Dus vergeet de magie van Harry Potter. Vergeet zijn wereld waarin goed goed is en kwaad kwaad. In dit verhaal is niets wat het lijkt. De dramatische ontknoping zag ik dan ook helemaal niet aankomen. (Maar dat kan aan mij liggen.)

Wat je wel mag meenemen uit eerdere leeservaringen met Rowling, is haar verteltalent. In het begin is de kennismaking met alle personages (zo veel namen!) best overweldigend. Maar bijt door, want de rondleiding van Rowling in de complexe setting van het dorp brengt na een 100-tal pagina's wel duidelijkheid.

En dan ben je vertrokken voor een gelaagd, spannend verhaal dat je ook nog eens doet nadenken over enkele ethische kwesties in de samenleving van vandaag.

Synopsis

Als gemeenteraadslid Barry Fairbrother plotseling sterft, blijft het Engelse dorp Pagford in shock achter.

Ellen Rutgeerts
Leestip van Ellen Rutgeerts
Lezen is reizen.

Een goede raad
Titel:
Een goede raad
Auteur:
J.K. Rowling
# pagina's:
540 p.
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022564295
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Klassentegenstellingen ; Groot-Brittannië, Platteland ; Groot-Brittannië

Gerelateerde leestips