Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Een innemend boek over thee en de dood

24 oktober 2022

TJ Klune doet het weer! Nadat hij me helemaal van mijn sokken geblazen had met zijn vorige boek Het weeshuis in de azuurblauwe zee, doet hij dat met dit boek gewoon nog eens netjes over, de sloeber!

"De eerste keer dat je samen theedrinkt, ben je nog een vreemde.
De tweede keer dat je samen theedrinkt, ben je een eregast.
De derde keer dat je samen theedrinkt, word je familie."

Deze Bond-Zonder-Naam woorden geven heel goed de sfeer en setting van het boek weer. We bevinden ons immers in een magisch-realistisch theehuis, waar het serveren van de juiste thee heel serieus genomen wordt. De uitbaters Hugo en Mei krijgen dan ook bijzondere klanten op bezoek. Naast hun regulier cliënteel verwelkomen zij immers ook verse doden, die ze begeleiden naar de overkant. Ze geven hun tijd en ruimte om zich op die overstap voor te bereiden.
Wallace Price is hun volgende klant. Deze hardvochtige advocaat die (figuurlijk wel te verstaan) over lijken ging, aanvaardt zoals zovelen zijn dood niet. Maar mede door de doortastendheid van Hugo, begint hij langzaamaan toch te kantelen. Je begint hem zowaar sympathiek te vinden, en ondertussen duizelen de filosofische waarheden in het rond.

De tomeloze fantasie van TJ Klune en de subtiele behandeling van een toch niet evident thema, maken van dit boek een nestelplekje, waar je helemaal warm van wordt.
"Het leven is rommelig en verschrikkelijk en prachtig, allemaal tegelijk. Maar dat is er juist zo mooi aan, vind je niet?"
TJ Klune, wat verlang ik al naar jouw volgende boek!

Synopsis

Wallace Price is een gehaaide advocaat voor wie macht en aanzien de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagd leven. Wanneer Wallace plotseling overlijdt en als geest zijn eigen uitvaartdienst bijwoont, komt een gids hem halen en brengt hem naar een ongewoon theehuis. Hugo, de eigenaar van het theehuis die over bijzondere gaven beschikt, belooft hem te helpen bij het maken van de passage naar het hiernamaals. Wallace accepteert niet zonder slag of stoot dat hij dood is, maar dankzij Hugo en de andere markante bewoners van het theehuis leert hij op wonderbaarlijke wijze als geest menselijker te zijn dan tijdens zijn leven. 'Het gefluister achter de deur' is een meeslepend en bij vlagen hilarisch verhaal over de verrassende wendingen die het leven na de dood nog kan nemen.

Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Het gefluister achter de deur
Titel:
Het gefluister achter de deur
Auteur:
TJ Klune
# pagina's:
438 p.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021467924
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips