Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Een prachtige Zambiaanse familiekroniek

7 april 2020

Drie families. Drie generaties. Drie bijzondere vrouwen. De blinde Agnes, de van top tot teen met haar bedekte Sibilla en de wiskundige genie Matha vormen de start van het verhaal. In de daaropvolgende decennia worden de kinderen en kleinkinderen van deze vrouwen steeds dichter naar elkaar toe gedreven. Hun persoonlijke lot raakt onlosmakelijk verbonden met het lot van een hele natie. De rook die dondert is een prachtige kroniek die zich grotendeels afspeelt in Zambia. Namwali Serpell schrijft over kolonisatie en over dekolonisatie, over familie, liefde en vriendschap. Over het alledaagse leven, maar ook over de wereld en haar geschiedenis. Over politiek en macht. Een aanrader voor de liefhebbers van Girl, Woman, Other en Wanneer wij samen zijn.

De rook die dondert is een kleurrijke vertelling over de Zambiaanse hoofdstad Lusaka. Een historisch verhaal aangevuld met waargebeurde feiten en een bijzondere toekomstvisie. Namwali Serpell heeft een grootse familieroman afgeleverd over identiteit, liefde en verlies. Het verschil tussen rijkdom en armoede wordt pijnlijk duidelijk. Net als het verschil tussen wit en zwart. Prachtig en intrigerend. De rook die dondert is alle 784 pagina’s de moeite waard.

Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be.

Synopsis

Een eeuw geschiedenis van Zambia wordt verteld vanuit het perspectief van drie families met verschillende achtergronden.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

De rook die dondert : roman
Titel:
De rook die dondert : roman
Auteur:
Namwali Serpell
# pagina's:
784 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025448806
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zambia
Sfeer:
Kleurrijk

Gerelateerde leestips