Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Geschiedenis en mythologie: een interessante combo!

7 april 2020

Nathan Hill heeft met dit debuut een klepper beet. Zijn schrijfstijl is heel aangenaam waardoor je door dit boek vliegt. Hij springt in de tijd en introduceert veel verschillende focalisatiepunten, maar omdat je zodanig mee bent met het verhaal, zorgt dit niet voor verwarring.

Hill slaagt er ook perfect in de stem van elk personage exact weer te geven. Bij iedere nieuwe focalisator kan je je het karakter van dit personage helemaal voorstellen.

Hill verweeft geschiedenis handig in zijn eigen verhaal, zonder dat het ingewikkeld wordt en combineert dit met mythologie. Deze combo was ook wat me triggerde om dit boek te lezen. En ik werd niet teleurgesteld, deze mix werkt! Het stoorde me enkel dat het mythologische deel niet helemaal wordt afgerond. Maar dit was dan ook het enige.

Door alle sprongen in de tijd leer je geleidelijk aan het hoofdpersonage kennen. De afwisselende hoofdstukken over zijn jeugd en over zijn volwassen leven komen mooi samen en vormen zo een mooi portret. Dit is ook het geval voor de mensen uit zijn omgeving. Bij elke nieuw personage, was ik dan meteen ook benieuwd hoe hij of zij in het verhaal zou passen.

Hill heeft een sterk debuut gemaakt en ik wil zijn volgende novel ook zeker te pakken krijgen!

Synopsis

Een man gaat op zoek naar de waarheid over zijn moeder die hem als kind heeft verlaten.

Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

De Nix
Titel:
De Nix
Auteur:
Nathan Hill
# pagina's:
702 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023401162
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verenigde Staten ; 1960-

Gerelateerde leestips