Leestip van Geneviève Snoeck

Holly Jackson doet het weer!

14 mei 2024

Na de Moordgids voor lieve meisjes-serie had ik nog geen standalone van Holly Jackson vastgenomen. Want was het niet heel moeilijk om die serie te overtreffen? Of om op zijn minst een even goed boek te schrijven?

MAAR JACKSON DID IT!

Ik vond De terugkeer van Rachel Price echt even meeslepend en boeiend als de MVLM-trilogie! Dit boek was écht heel goed.

Waar gaat het verhaal over? Rachel Price verdween 16 jaar geleden. De enige getuige is haar toen 2-jarige dochter Bel Price, maar omdat ze zo jong was, kan ze er zich niets meer van herinneren. Sindsdien leeft ze in de schaduw van de mysterieuze verdwijning. Rachel Price is weg, waarschijnlijk overleden. En Bel wil gewoon verder met haar leven. Maar wanneer er een true crime-documentaire over de verdwijning wordt gemaakt, duikt Rachel plots op. Ze vertelt een ongelooflijk verhaal, maar Bel gelooft haar niet. Maar waar heeft Rachel dan al die tijd gezeten? En is ze gevaarlijk?

Bel gaat vervolgens op onderzoek uit. Jackson leidt je met haar vlotte schrijfstijl hierin mee. Ik was echt geboeid van begin tot eind. Door de ontdekkingen van Bel was dit boek ook erg spannend. Er zaten enkele plottwists (het belang van boeken, een raar deurslot, leugens van wie je het niet verwacht, verdachte opnames...) in die me meermaals met open mond deden verder lezen. Ik kon het boek dan ook niet wegleggen omdat het zo spannend was. Ik moest gewoon weten hoe het verhaal in elkaar zat!

In mijn hoofd had ik wel wat scenario’s van hoe de vork aan de steel zou zitten, maar de uiteindelijke uitkomst was amper te voorspellen. Jackson is echt een genie in het creëren van onvoorspelbare verhaallijnen.

Verder waren de relaties tussen de personages ook erg mooi uitgewerkt. De evolutie van de band tussen Carter en Bel was erg mooi uitgewerkt. En Ash was een heel mooie toevoeging in het verhaal die het karakter van Bel meer diepgang gaf.

Kortom: dit boek is onvoorspelbaar, boeiend, spannend én heeft goed uitgewerkte personages. Het neemt je helemaal mee en je kan gewoon niet stoppen met lezen!

Ik kreeg dit boek in ruil voor een eerlijke recensie.

Synopsis

Zestien jaar geleden verdween Rachel Price. Haar toen tweejarige dochter Bel Price was de enige getuige. Ze heeft aan deze ingrijpende gebeurtenis geen herinneringen en ze leeft sindsdien in de schaduw van deze mysterieuze verdwijning. Rachel Price is weg, waarschijnlijk dood, en Bel zou het liefst willen dat iedereen gewoon verder gaat met leven. De zaak wordt plotseling weer relevant als de familie Price instemt met een true crime-documentaire. En dan gebeurt wat al die tijd onmogelijk had geleken: Rachel Price keert terug. Bels leven zal nooit meer normaal zijn. Haar moeder vertelt een ongelooflijk verhaal over wat haar is overkomen. Letterlijk ongelooflijk, want Bel weet zeker dat Rachel niet de waarheid spreekt. Maar als Rachel liegt, waar heeft ze dan al die tijd gezeten? En belangrijker nog: zou ze gevaarlijk kunnen zijn? Terwijl de camera’s nog draaien, probeert Bel de waarheid over haar moeder te achterhalen en erachter te komen waarom Rachel werkelijk is teruggekeerd uit de dood.

Leestip van Geneviève Snoeck

De terugkeer van Rachel Price
Titel:
De terugkeer van Rachel Price
Auteur:
Holly Jackson
# pagina's:
527 p.
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021489780
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips