Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

Misdaad in Kopenhagen

1 februari 2021

Het onderzoek naar de overval op een bordeelhoudster in Kopenhagen opent een macabere kamer, een verleden dat terugvoert naar de geheimen van een piepklein eiland, ooit gevangenkamp voor lichtzinnige vrouwen, een verleden dat ook tot in het heden doorsijpelt.

Adler-Olson schrijft bloedstollende misdaadromans in de beste traditie van de literaire thriller. En telkens grijpt hij het genre aan om actuele, sociale en politieke gevoeligheden in een breder geheel bloot te leggen. Hij neemt de lezer niet alleen mee in een spannend verhaal van moord en bedrog, hij doet hem ook nadenken, vragen stellen, positie nemen. En zo kom je in het zog van rechercheurs Carl, Assad en Rose, rechercheurs van de afdeling voor onopgehelderde zaken van de Deense politie, oog in oog met het monster van de eugenetica. Een verleden waar de Deense gemeenschap diep van geschokt was toen die aan het licht kwam, een ongehoorde vorm van mensenrechtenschendingen die een posterboy van een partijvoorzitter nieuw leven wil in blazen.

'Steengoede mix van een stand-alone en de voortzetting van een reeks rond een bont speurderstrio die steeds beter wordt.' Vrij Nederland

Synopsis

De Kopenhaagse brigadier Carl Mørck en zijn team van de cold cases-afdeling worden geconfronteerd met vreselijke vorm van mensenrechtschending die al een halve eeuw gaande is.

Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

Dossier 64
Titel:
Dossier 64
Auteur:
Jussi Adler-Olsen
# pagina's:
469 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044640748
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Hard,
Intens,
Kleurrijk

Gerelateerde leestips