Tom Van Autreve
Leestip van Tom Van Autreve

Mindhunter op Vlaamse wijze

30 maart 2020

Met de boekenruil op 14 februari kreeg ik een boek van Jef Geeraerts in mijn handen. Ik kende de auteur, maar tot mijn scha en schande had ik er nooit een boek van gelezen. En ik moet zeggen het was in 1-2-3 uitgelezen! (En dat had ik niet verwacht.)

Ik dacht zo'n oud boek, dat zal niets worden... In tegendeel, het verhaal wordt er gewoon beter van. Van de politiehervorming was nog geen sprake waardoor je wordt ondergedompeld in de oude structuren van politie versus rijkswacht, de BOB, 'den Dyane',...

Een andere aangename verrassing was de connectie met speciale eenheid van FBI (Serial Crime Unit). Op Netflix kan naar de serie Mindhunter kijken, over de opstart van deze unit. Deze unit sprak met beruchte seriemoordenaars en het is goede voorbereiding op dit boek. Want dit boek bespreekt, net als de serie, uitvoerig hoe deze FBI unit werkt en hoe de inspecteurs dit hier proberen toepassen.

Kortom een aangename verrassing, een pageturner die je wilt lezen tot die helemaal uit is.

Synopsis

Een commissaris en een inspecteur van de Antwerpse politie worden geconfronteerd met de eerste seriemoord in Belgie͏̈, als zeven gruwelijk verminkte lijken worden opgegraven.

Tom Van Autreve
Leestip van Tom Van Autreve

Double-face
Titel:
Double-face
Auteur:
Jef Geeraerts
# pagina's:
310 p.
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022334348
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Donker,
Hard,
Intens

Gerelateerde leestips