Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Prachtig debuut over gender en de eigen identiteit

30 maart 2020

De wateraap is een verrassend debuut van Mariken Heitman. Biologiestudente Elke raakt tijdens haar studie gefascineerd door de theorie van de wateraap, een evolutionaire maar onbewezen link tussen aap en mens. Deze theorie stelt dat er in de evolutie van aap naar mens een tussenvorm was die in of bij het water leefde, een korte, natte episode die onze menswording onherroepelijk vorm gaf. Elke voelt zich verwant met deze aap. Ook zij is een tussenvorm. Niet tussen mens en aap, maar tussen man en vrouw. En tussen kind en volwassene. Vanaf het moment dat de puberteit zijn intrede maakte, worstelt Elke. Wie is ze eigenlijk?

Wie ben je als je je vrouw noch man voelt? De wateraap is een actueel verhaal over gender en de zoektocht naar de eigen identiteit, aangevuld met een voelbare liefde voor de natuur. Het boek is prachtig geschreven en bevat zeer veel herkenbare passages – tijdens het lezen heb ik heel wat bijzondere quotes genoteerd. De reis naar de laatste pagina was een bijzonder mooie ervaring.

Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be.

Synopsis

Een studente biologie gaat op zoek naar de theorie over de wateraap - een mogelijke link tussen aap en mens - en ontdekt al doende meer over zichzelf en haar eigen leefwereld.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

De wateraap : roman
Titel:
De wateraap : roman
Auteur:
Mariken Heitman
# pagina's:
172 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025453107
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Evolutieleer
Sfeer:
Gevoelig

Gerelateerde leestips