Paul Degrande
Leestip van Paul Degrande
We moeten nergens naartoe tenzij naar de plaatsen waar we zijn!

Vriendschap in tijden van eenzaamheid

18 augustus 2020

Wanneer een Hikikomori, na jaren van een teruggetrokken leven op zijn kamer, besluit het park in te gaan ontmoet hij er een ontslagen Salaryman. Langzaam aftastend ontspint er zich een vriendschap tussen deze twee drop-outs met elk zo zijn eigen verhaal en tevens geheim. Op een dag komt de salaryman niet meer opdagen.....
Beide protagonisten hebben af te rekenen met gevoelens van wroeging en spijt, gefaald als ze zijn én dit net op het moment/die leeftijd welke ze voor zichzelf als ultiem bestaansrecht claimen. Is er nog kans tot verzoening met het verleden of moeten ze aan hun gestrande leeftijd blijven kleven?

Wat een mooi bitterzoet boek over loyaliteit, vriendschap, moed en het gebrek er aan op cruciale momenten - wanneer het er echt op aankomt - want weggedrongen door onverschilligheid, verraad, onvermogen, en/of slaafs burgerschap. Hartverwarmend boek!

Synopsis

Twee mannen die op verschillende wijze niet opgewassen zijn tegen de eisen van de Japanse maatschappij komen op een bankje in een park met elkaar in contact.

Paul Degrande
Leestip van Paul Degrande
We moeten nergens naartoe tenzij naar de plaatsen waar we zijn!

Een bijna volmaakte vriendschap : roman
Titel:
Een bijna volmaakte vriendschap : roman
Auteur:
Milena Michiko Flasar
# pagina's:
157 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Cossee
ISBN:
9789059365315
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Japan

Gerelateerde leestips