Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

State of Wonder

18 augustus 2020

'Het nieuws dat Anders Eckman dood was kwam via een aerogram, een lichtblauw vel luchtpostpapier dat als briefpapier en, opgevouwen en langs de kanten dichtgevouwen, als envelop diende. Wie had gedacht dat zulk postpapier nog altijd werd gemaakt? Dit enkel velletje, een dermate ijl stukje materie dat het alleen door de postzegel met deze wereld verbonden leek, was van Brazilië naar Minnesota gereisd om het heengaan van een man te kennen te geven. Mr. Fox hield de brief in zijn hand toen hij naar het lab kwam om Marina het nieuws te vertellen. Ze glimlachte naar hem toen ze hem bij de deur zag staan en in het licht van die glimlach wist hij niets uit te brengen. "Ja?" zei ze uiteindelijk. Hij opende zijn mond en sloot hem weer. Toen hij een nieuwe poging deed, kon hij slechts zeggen: "Het sneeuwt."'(p.7)

Ooit gevonden tussen de literaire thrillers, Staat van verwondering. Een thriller? OK, het draait om een verdwijning, dood en je weet nooit, ook wel moord. Spannend? Zeker. Staat van verwondering echter volgt ook andere sporen, stelt veel meer vragen. Over natuur, cultuur en wetenschap. Over leven en leven geven. Volg de sporen in de sneeuw in het noorden, diep in de tropen, malaria ontlopend, in Heart of Darkness 2 State of Wonder.

Synopsis

Een ex-arts wordt naar de Amazonedelta gestuurd nadat een collega, die het team controleerde dat daar al jaren werkte aan een uiterst belangrijk medicijn, is overleden.

Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

Staat van verwondering
Titel:
Staat van verwondering
Auteur:
Ann Patchett
# pagina's:
399 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023467762
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Amazonegebied
Sfeer:
Intens

Gerelateerde leestips