Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

Hartverscheurende liefde in het Oude Griekenland

24 mei 2021

Dit is zo’n boek dat je compleet verscheurt en waarbij je na het lezen geen idee hebt hoe je ooit nog een ander boek kan lezen (in de best mogelijke manier). Dit was steengoed. Echt wauw. Zo’n boek dat, wanneer je de laatste zin gelezen hebt, gewoon opnieuw wilt beginnen. Er zijn veel hervertellingen van Griekse mythologie, maar dit was werkelijk een hypnotiserende versie. Een afschuwelijk mooie hervertelling van Illias van Homerus.

Madeline Miller vertelt het verhaal van Achilles en Patroclus, de Trojaanse oorlog en alles errond met zoveel gevoel. Ze maakt de legende levendiger dan ooit.

Ik heb gehuild zoals ik al een tijd niet meer gedaan heb bij een boek. Ik hou van Achilles, ik hou van Patroclus. Ze leren elkaar als jonge jongens kennen. Het verhaal volgt hun vriendschap en liefde door de jaren heen. Hun worstelingen met leven, oorlog, goden… in het Oude Griekenland. Ze zijn wonderlijk mooi samen, hun liefde voor elkaar is echt en puur. Een prachtig liefdesverhaal.

De landschappen zijn fantastisch beschreven, wat zou ik graag de grot van rozenkwarts van de Centaur Chiron bezoeken! Als Madeline Miller nog nieuwe boeken schrijft zal ik daar met veel plezier naar uitkijken.

Synopsis

De Griekse mythologische held Achilles vat een bijzondere vriendschap op voor een jongeling die door zijn vader op ca. 12-jarige leeftijd is opgenomen na door zijn eigen vader te zijn verbannen.

Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

Een lied voor Achilles
Titel:
Een lied voor Achilles
Auteur:
Madeline Miller
# pagina's:
368 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Orlando
ISBN:
9789493081222
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Trojaanse oorlog

Gerelateerde leestips