Emma Marchau
Leestip van Emma Marchau

Alle grote en kleine hartstochten

10 februari 2020

Deze roman volgt het verhaal van de levendige Eva Luna, een weesje dat opgroeit in het 20e-eeuwse Zuid-Amerika. Hoewel vooral Eva Luna’s eigen ervaringen centraal staan, schemert het politieke klimaat soms door. Auteur Isabel Allende is zelf een nichtje van de in 1970 vermoorde Chileense president Salvador Allende.

Wat mij raakte was de enorme persoonlijkheid van Eva Luna. Haar ongelooflijk fantasierijke, vurige en veelzijdige wezen verovert het hart van de lezer en zorgt voor intense avonturen, ontmoetingen en tragedies. De karakteristieke schrijfstijl, met zijn ongewone vergelijkingen en lyrische ondertoon, voelt heel verfrissend en tegelijkertijd vertrouwd aan. De dromen en harststochten van zowel het meisje als het boek maakten iets in mij los, een soort verlangen naar het kinderlijke en aandacht voor het kleine een het grote moois rondom ons en in andere mensen.

Synopsis

Een Zuid-Amerikaanse vrouw, die is geboren aan de zelfkant van de maatschappij, moet zich een weg zoeken in de jungle van de samenleving.

Emma Marchau
Leestip van Emma Marchau

Eva Luna
Titel:
Eva Luna
Auteur:
Isabel Allende
# pagina's:
305 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Wereldbibliotheek
ISBN:
9789028423886
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zuid-Amerika

Gerelateerde leestips