Esther De Baecke
Leestip van Esther De Baecke
“A reader lives a thousand lives before he dies, said Jojen. The man who never reads lives only one.” - George R. R. Martin, A Dance with Dragons

Een prachtig staaltje magisch escapisme

5 oktober 2020

Gelezen in het Engels: The Night Circus.

Een magisch circus reist de wereld rond, zonder op voorhand aan te kondigen waar het de volgende keer de tenten zal opslaan. (Pun intended, sorry voor de flauwe woordgrap.) Aan de basis van dit circus ligt een wedstrijd. Een strijd waarvan de twee deelnemers niet precies weten wat precies de inzet is, noch wat de spelregels zijn.

Een prachtig staaltje magisch en meeslepend escapisme. Dit boek heeft alles om je even mee te nemen naar een andere wereld. Het was al een hele tijd geleden dat ik een boek las dat me eventjes alles deed vergeten. Ik las dit boek net voor het aanbreken van de herfst en dit hielp al te meer om de sfeer tot leven te laten komen. De herfst brengt gezelligheid met zich mee. De dagen worden donkerder, je bekleedt je huid al eens met een extra laagje, de wind en regen voelen al net dat tikkeltje koeler aan en je durft al eens te kamperen in je favoriete leeshoekje onder een warm dekentje.

Bij het afscheid van de zomer, kan ik altijd wel wat magie gebruiken. Ik weet niet waarom, maar het past gewoon perfect bij de seizoensovergang richting de koude herfst- en winterdagen.

De beschrijvende stijl; het vlotte taalgebruik (toch in het Engels); de excentrieke, toch wel unieke personages; de magie; dat duistere kantje aan het plot ... Ja, ik ben verkocht.

Dit boek lees ik zeker nog eens.

Heeft het mijn leven veranderd? Nee. Was het een fantastische weg om eens te ontsnappen aan het alledaagse? JA, JA, JA!

Synopsis

De jonge illusionisten Celia en Marco zijn sinds hun vroegste kindertijd door hun mentoren getraind om deel te nemen aan 'een spel' waarbij de een de ander moet verslaan om de beste in het vak te worden. Inmiddels zijn Celia en Marco verliefd. Ze beseffen niet dat ze marionetten zijn van de eeuwenoude rivaliteit tussen hun mentoren, en dat het circus zal dienen als toneel voor een strijd op leven en dood.

Esther De Baecke
Leestip van Esther De Baecke
“A reader lives a thousand lives before he dies, said Jojen. The man who never reads lives only one.” - George R. R. Martin, A Dance with Dragons

Het nachtcircus
Titel:
Het nachtcircus
Auteur:
Erin Morgenstern
# pagina's:
425 p. : ill.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023465690
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Circussen

Gerelateerde leestips