Esther De Baecke
Leestip van Esther De Baecke
“A reader lives a thousand lives before he dies, said Jojen. The man who never reads lives only one.” - George R. R. Martin, A Dance with Dragons

Spookachtig magisch

3 april 2023

Vorig jaar mocht ik er (met dank aan Gent Leest!) zijn wanneer V.E. Schwab de Vooruit in Gent bezocht. Sinds die dag staat dit boek op mijn te-lezenlijstje en nu is het er eindelijk van gekomen.

Olivia leeft een grijs bestaan in een tehuis voor meisjes, wanneer ze plots een brief krijgt van een oom die ze niet kent met de vraag om 'naar huis' te komen. Thuis blijkt een familielandhuis Gallant te zijn. Bij haar aankomst op Gallant blijkt ze echter een geheel onverwachte gast te zijn. En vanaf dat moment rust Olivia niet alvorens ze het familiemysterie heeft ontrafelt.

Ik heb enorm genoten van de proza (heel visueel en beschrijvend, zonder te ontaarden in eindeloos lange zinsspinsels) en de spookachtige atmosfeer van de roman.

De personages en het plot zijn niet altijd even diepgaand, maar al bij al een zeer aardig boek om te lezen (al was het maar voor de proza en sfeer). En ergens stemt het boek je ook tot denken over taal en hoe mensen met elkaar (kunnen) communiceren.

Over communicatie gesproken, in het boek vind je verschillende inkvlek-achtige illustraties (in het verhaal zelf kom je te weten wat die precies zijn), die vond ik zelf ook echt een meerwaarde. Dus in dit geval zou ik, als je de keuze hebt, zeker kiezen voor het geschreven boek i.p.v. het audioboek.

Synopsis

Een veertienjarig weesmeisje leest in het dagboek van haar verdwenen moeder het advies om weg te blijven van Gallant. Maar dan ontvangt ze een uitnodiging van haar oom om naar Gallant te komen. Vanaf 15 jaar.

Esther De Baecke
Leestip van Esther De Baecke
“A reader lives a thousand lives before he dies, said Jojen. The man who never reads lives only one.” - George R. R. Martin, A Dance with Dragons

Gallant
Titel:
Gallant
Auteur:
V.E. Schwab
# pagina's:
301 p. : ill.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022595213
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips