Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

De vrouw in al haar facetten

29 maart 2021

12 zwarte vrouwen met compleet verschillende achtergronden en levens, en allemaal zijn ze op een of andere manier verbonden aan elkaar.

Door dit boek besefte ik hoe wit ik lees. Ik lees (voornamelijk) witte auteurs die (aannemelijk) over witte personages schrijven. Lezen zorgt ervoor dat je je horizon verbreed, maar mijn horizon bleef vooral heel wit. Als je momenteel niet bewust op zoek gaat naar gekleurde ervaringen blijf je makkelijk in dezelfde poel van boeken vissen. Dit ging toch alleszins op voor mij. Lezen is kennis en je moet die kennis bewust willen verrijken.

Het leest als een trein, je vliegt er gewoon door. Het is interessant, gevarieerd, kleurrijk... Het einde had voor mij niet gehoefd, alle personages die tot dan toe nog niet met elkaar verbonden waren werden dat plots wel. De suggestie van bepaalde plotlijnen maakte het verhaal veel sterker. Dat het dan effectief uitgeschreven werd voelde vreemd genoeg wat anticlimactisch aan. Maar desondanks dat einde is en blijft het zeker een aanrader!

Synopsis

Het verhaal van twaalf onderling met elkaar verbonden personages in de 20e en 21e eeuw, allemaal Brits, meest vrouw, zwart en tussen de 19 en 93 jaar oud.

Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

Girl, woman, other
Titel:
Girl, woman, other
Auteur:
Bernardine Evaristo
# pagina's:
453 p. : ill.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Penguin Books
ISBN:
9780241984994
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zwarte vrouwen

Gerelateerde leestips