Babet De Corte
Leestip van Babet De Corte

Bikkelhard, ontroerend maar een must om te lezen

29 maart 2021

Een klein leven vertelt het verhaal van vier studievrienden in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig. Hij komt in dit boek centraal te staan. In het begin van het verhaal weten we niet zo veel over hem, maar door heen het boek komen we langzaam maar zeker steeds meer te weten over zijn gruwelijk verleden. Dit aan de hand van verschillende flashbacks. Dit boek wordt vanuit verschillende perspectieven geschreven. Zowel vanuit het perspectief van Jude als van de vier studievrienden als anderen die centraal staan in het leven van Jude.

Er zijn dikke boeken die vlot lezen en dikke boeken die echt heel vlot lezen. Een klein leven is duidelijk van deze tweede categorie. Van bij het begin van het verhaal werd ik erin mee gezogen. Ik leefde mee met de personages en kreeg voor bepaalde personages sympathie en voor andere dan weer wat minder. Ik zou bijna zeggen dat dit boek een “plezier” was om te lezen, maar het woord plezier is hier op de verkeerde plaats. Dit boek is duister, bikkelhard en enorm aangrijpend. Een verhaal dat ontroert en aan je ribben blijft plakken. Het boek is in zijn soort zeker uniek en een must om te lezen.

Synopsis

Vier jongens van begin twintig sluiten vriendschap voor het leven maar toch blijkt dat één van hen een vreselijk geheim met zich meedraagt.

Babet De Corte
Leestip van Babet De Corte

Een klein leven
Titel:
Een klein leven
Auteur:
Hanya Yanagihara
# pagina's:
751 p.
Uitgeverij:
Nieuw Amsterdam
ISBN:
9789046820315
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Kindermishandeling

Gerelateerde leestips