Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Grip

31 januari 2020

Twintig jaar na een klimtocht in de Noorse Lofoten, zoeken Martin, Vincent, Paul en Lotte elkaar opnieuw op. Martin en Lotte zijn inmiddels getrouwd. Ze wonen met hun dochtertje in Wales. Vincent heeft een tijd in Japan gewerkt en reist nu samen met Paul met de Eurostar van Brussel naar Swansea. Op de voorpagina’s verkondigen alle kranten - ‘bij gebrek aan echt wereldnieuws’ - een mogelijke wetenschappelijke doorbraak: onsterfelijkheid lijkt binnen handbereik.

Stephan Enter laat elk van de drie mannen terugblikken op die ene klimtocht en op de keuzes die ze sindsdien maakten. Een voor een staan Paul, Vincent en Martin stil bij hun herinneringen aan die tocht, bij hun vriendschap en bij de vaststelling dat je niet overal grip op kan hebben.

Met Grip won de Nederlandse schrijver Stephan Enter in 2012 de publieksprijs van de Gouden Uil en de Ferdinand Bordewijkprijs.

Synopsis

Vier alpinisten die in hun studententijd in de Noorse Lofoten enkele klimtochten gemaakt hebben, komen na twintig jaar bijeen voor een reünie.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Grip
Titel:
Grip
Auteur:
Stephan Enter
# pagina's:
183 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Van Oorschot
ISBN:
9789028241794
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap

Gerelateerde leestips