Jan Stevens
Leestip van Jan Stevens
Boeken zijn slechts dragers van een verhaal. Verhalen blijven in mijn hoofd.

Verbondenheid in een onze hedendaagse wereld

24 maart 2024

Morgen start de Ramadan, in dit mooie jeugdboek over twee jonge kinderen uit de basisschool die voor de eerste keer participeren aan deze gebeurtenis komt de essentie van de Ramadan in een fijn verhaal ruim aan bod. Het verhaal draait om de belevenissen van een Marokkaans-Nederlandse familie die de Ramadan op een unieke manier ervaart. Door de ogen van verschillende generaties binnen de familie krijgen we een diepgaand inzicht in de betekenis van vasten, saamhorigheid en spiritualiteit.

Ahamiane slaagt erin om de complexiteit van culturele identiteit en religie op een genuanceerde manier te verkennen. Ze beschrijft de innerlijke strijd van de personages tussen traditie en moderniteit, tussen de roep van het verleden en de uitdagingen van het heden. Dit creëert een diepe verbinding tussen de lezers en de personages, waardoor we ons kunnen inleven in hun worstelingen en triomfen.

Wat dit boek zo krachtig maakt, is de manier waarop het de universele thema's van liefde, vergeving en verbondenheid verkent. Het herinnert ons eraan dat, ongeacht onze achtergrond, we allemaal streven naar diepe verbindingen en betekenis in ons leven. De schrijfstijl van Ahamiane is eenvoudig maar doeltreffend. Haar beschrijvingen zijn levendig en haar personages voelen authentiek aan. Ze slaagt erin om de sfeer van de Ramadan, met zijn gebeden, familiebijeenkomsten en culinaire hoogstandjes, tot leven te brengen op een manier die zowel herkenbaar als inspirerend is. Het is Ramadan is een vlot te lezen jeugdboek dat jonge lezers uitnodigt om na te denken over hun eigen spirituele reis en de betekenis van verbondenheid in een onze hedendaagse wereld.

Jan Stevens
Leestip van Jan Stevens
Boeken zijn slechts dragers van een verhaal. Verhalen blijven in mijn hoofd.

Het is ramadan!
Titel:
Het is ramadan!
Auteur:
Yasmina Ahamiane
# pagina's:
63 p. : ill.
Uitgeverij:
Van Holkema & Warendorf
ISBN:
9789000378562
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Ramadan, Vriendschap
Sfeer:
Vrolijk,
Warm

Gerelateerde leestips